Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gece, haydar, karataş, kelebeği

Gece Kelebeği - Haydar Karataş

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gece Kelebeği - Haydar Karataş

Haydar Karataş Gece Kelebeği kitap tanıtımı - kitap özeti

Kitabın künyesi

Gece Kelebeği
(Perperok-a Söe)
Haydar Karataş
İletişim Yayınevi / Çağdaş Türkçe Edebiyat Dizisi
Türkçe
255 s -- 2 Hamur-- Ciltsiz -- 13 x 20 cm
ISBN : 9789750507700
2010

Kitap hakkında

Elinizdeki kitapla ilgili olarak size sadece şu kadarını söyleyebilirim:

Alın ve okuyun Okuyup bitirdiğiniz zaman, Haydar Karataş'ın bu romanının, Yaşar Kemal ve Cengiz Aytmatov'un romanları ayarında bir roman olduğunu göreceksiniz Büyük bir insanlık trajedisini roman tadında okumak istiyorsanız, yine alın, okuyun derim Hayatta beni üç roman ağlattı Biri, 1965 yılında, on dokuz yaşındayken okuduğum, John Steinbeck'in Gazap Üzümleri romanı; ikincisi, dört-beş yıl önce okuduğum ve tanıtımını yaptığım, Robert Sabatier'in İsveç Kibritleri; üçüncüsü ise, şu anda elinizde tuttuğunuz Perperık-a Söe
-Gün Zileli-

Bir yanıyla acılı bir yurt bir yanıyla da sanki sürekli bir "yurtsuzluk " hali Müthiş yoksulluk kahredici imkânsızlık Derininden zonklayan yara Umursamayan "merkez"in dağlayan zulmü ve çaresiz kalan dil Bütün bunları anlamaya çalışan yaşlılar yetişkinler çocuklar ve onların "çocuk ölümleri" İşte bunlarla karşılaşacak, işte bunlarla yaşayacaksınız Perperık-a Söe'de Olağanüstü diliyle baştan başa bir çığlık baştan başa bir ağıt bu roman Şaşırarak okudum; bu denli yoğun acı, bu denli koyu keder meğer böyle ballandırılır, meğer böyle anlatılırmış
-Sina Akyol-

Sanki Yüzyıllık Yalnızlık ile Lessing'in Mara ve Dann'ı arasında gezinen, çok kuvvetli bir bileşim ortaya koyuyor Coğrafyanın, zorlu tabiatın, yoksunluğun, o yoksunlukla başa çıkma gayretinin anlatılışı, tüyler ürpertici bir manzaraya vesile oluyor Adeta Dersim'de değil de, nükleer savaşın vurduğu bir dünyada, "Kum İnsanları"nın arasında geziniyoruz
-Murat Uyurkulak-
(Tanıtım Bülteninden)

Kitap kapağı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com