Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ince, rüzgara, yakın, yerde, özdemir

Rüzgara En Yakın Yerde - Özdemir İnce

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rüzgara En Yakın Yerde - Özdemir İnce

Rüzgara En Yakın Yerde - Özdemir İnce kitap tanıtımı - kitap özeti

Kitabın künyesi
Rüzgara En Yakın Yerde

Özdemir İnce
· Kırmızı Yayıncılık
· Basım Tarihi : 04 - 2010
· ISBN :
· Sayfa Sayısı : 472
· Etiket Fiyatı : 2300 TL

Kitap hakkında
bir şeyi sevmek unutmamak demekti
biz sevmeyi değil unutmayı öğrendik
yalanların en korkuncu en namussuzu
can buldu dudaklarımızda
ya yarım bir suratta
ya da boş bir evrende sattık
düşlerimizi

Kırmızı Yayınları Özdemir İnce'nin 4 ciltlik toplu şiirlerinin 1 Cildini "Rüzgara En Yakın Yerde" adıyla yayımladı

"Kimse bilmez şiirin nerede başlayıp nerede biteceğini, şiir ozanlarla değişiyor, onlarla eskiyor…" diyen Özdemir İnce; 1968 May Şiir Ödülü, 1978 Türk Dil Kurumu Çeviri Ödülü, 2006 Max Jacob Şiir Ödülü, 2007 Melih Cevdet Şiir Ödülü, 2009 Dionysos Ödülü, 2010 Pen Şiir Ödülü sahibidir

Özdemir İnce kendi şiiriyle ilgili şöyle diyor: "Ben 'İkinci Yeni' dedikleri türde yazarken de toplumcuydum, daha doğrusu halktan yanaydım İkinci Yeni şiiri benim için bir isyandı: dile karşı, törelere karşı, sanat geleneklerine karşı bir isyan Okudum, gördüm, yaşadım, yaşlandım ve şiirin sadece bir biçim sorunu olmadığını anladım Başkaldırının şiirin yapısına karşı değil, terslikler yaparak değil, toplum düzenini kemikleştiren kurumlara karşı en azından eleştirel bir tutuma girerek gerçekleşebileceğini kavradım Toplum değişti, ben değiştim, şiirim değişti…"

Kitap kapağı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com