![]() |
B Harfiyle Başlayan Eserler Ve Yazarları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() B Harfiyle Başlayan Eserler Ve YazarlarıB Harfiyle Başlayan Eserler Ve Yazarları Baba Evi : Orhan Kemal Babamın Bavulu: Orhan Pamuk Babıali: N ![]() Babil Kulesi : Orhan Kemal Bacaksız Kamyon Sürücüsü : Rıfat Ilgaz Bacaksız Paralı Atlet : Rıfat Ilgaz Bacaksız Sigara Çocukları : Rıfat Ilgaz Bağbozumu Sofrası : C ![]() ![]() bağımsızlık Gülü: C ![]() Bahar Hikayeleri: K ![]() Bahar ve Kelebekler : Ömer Seyfettin Bakanı Bekliyoruz: Necati Cumalı Bakışsız Bir Kedi Kara:Ece Ayhan Baladan Bir Ses A ![]() Baldaki Tuz: Yaşar Kemal Balıkçının Ölümü: S ![]() Balıkesir Muhasebecisi:R ![]() Balım Kız Dalım Oğlum : C ![]() Barbaros Hayrettin Geliyor: F ![]() Barış Çöreği : Fakir Baykurt Baş ve Ayak: Salah Birsel Başını Vermeyen Şehit : Ömer Seyfettin Başka Olur Ağaların Düğünü: Kemal Bilbaşar Batarya ile Ateş: Süleyman Nazif Batı Acısı: F ![]() Batı’nın Deli Gömleği: Atilla İlhan Batış Yılları: F ![]() Batmayan Gün: Samiha Ayverdi Baudelaire ve Kötülük Çiçekleri ![]() Bay Düdük: Aziz Nesin Bay Hiç: S ![]() Bay Lear: O ![]() Bay Muannit Sahtegi’nin Notları: Vusat O ![]() Bay Sessizlik: Salah Birsel Baykuş: H ![]() Bayrak: F ![]() Belde: A ![]() Ben Deli miyim?: H ![]() Ben Devletim: Recep Bilginer Ben Ruhi Bey Nasılım: Edip Cansever Ben Sana Mecburum : Atilla İlhan Ben Seni Sevdim mi:Ü ![]() Ben ve O : Mükerrem Kamil Su Ben ve Ötesi: N ![]() Benden İçeri: B ![]() Benden Sonra Tufan Olmasın: Muhsin Ertuğrul Beng ü Bade : Fuzuli Beni Öp Sonra Doğur Beni: Cemal Süreyya Benim Adım Kırmızı: Orhan Pamuk Bereketli Topraklar Üzerinde: O ![]() Berlin Mektupları: Haldun Taner Beş Devir: Y ![]() Beş Kısa Oyun: Aziz Nesin Beş Şehir : A Hamdi Tanpınar Beşik: Y ![]() Beyaz Gölgeler: C ![]() Beyaz Kale: Orhan Pamuk Beyaz Lale : Ömer Seyfettin Beyaz Mendil: Yaşar Kemal Beyaz Selvi: H ![]() Beyaz Türkü : Bekir Yıldız Beyler : Behçet Necatigil Bezik Oynayan Kadınlar: Edip Cansever Bıçağın Ucu : Atilla İlhan Bile / Yazdı : Behçet Necatigil Billur Kalp: H ![]() Bilmeceler ve Maniler: Naki Tezel Binboğalar Efsanesi : Yaşar Kemal Bindiğimiz Dal: O ![]() Bingöl Çobanları : Kemalettin Kamu Binnaz: Y ![]() Bir Adam Yaratmak : N ![]() Bir Akşamdı : Peyami Safa Bir Aşkın Tarihi: Mehmet Rauf Bir Avuç Hatıra: Mükerrem Kamil Su Bir Avuç kül: Mükerrem Kamil Su Bir Bakıma: C ![]() Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor:A Nihat Asya Bir Bilim Adamının Romanı : Oğuz Atay Bir Bulut Kaynıyor: Yaşar Kemal Bir Çıgara İçimi: O ![]() Bir Çınar Vardı Bahattin Özkişi Bir Çift Öküz : Samim Kocagöz Bir Çocuk Bahçesinde : C ![]() Bir Dağdan Bir Dağa:N ![]() Bir Daha ölmek:Ü ![]() Bir Dehanın Romanı: Hasan Ali Yücel Bir Dolaptır Dönüyor: H ![]() Bir Düğün Gecesi : Adalet Ağaoğlu Bir Dünyadan Bir Dünyaya: Samiha Ayverdi Bir Dünyanın Eşiğinde: Cemil Meriç Bir Facianın Hikayesi: Cemil Meriç Bir Filiz Vardı: Orhan Kemal Bir Gemide : Ferit Edgü Bir Genç Kız Kalbinin Cürmü: Peyami Safa Bir Gün Anlarsın:Ü ![]() Bir Hatıra: Nabizade Nazım Bir Kadın Düşmanı : R ![]() Bir Kadın Söylüyor: Y ![]() Bir Kadının Penceresinden: O ![]() Bir Kahramanın Ölümü: Adalet Ağaoğlu Bir Kara Derin Kuyu : Nezihe Meriç Bir Karış Toprak : Samim Kocagöz Bir Kilo Namus: Refik Erduran Bir Koltuk Nasıl Devrilir: Aziz Nesin Bir Köyden Bir İnsan Lefkoşa: İ ![]() Bir Küçük Çiçek: M ![]() Bir Muadele-iSevda: H ![]() Bir Mülkiyet Kalesi: Kemal Tahir Bir Odada Üç Ayna: S ![]() Bir Otelde Yedi Kişi: K ![]() Bir Ölünün Defteri : H Ziya Bir Ömür Boyunca: R ![]() Bir Pazar Günü: A Kutsi Tecer Bir Rüzgar: Y ![]() Bir Sabah Uyanmak: S ![]() Bir Sefilenin Evrak-ı Metrukesi: Ahmet Rasim Bir Selvi Gölgesi: Y ![]() Bir Serencam ![]() Bir Sürgün: Yakup Kadri Bir Sürgünün Hatıraları: Aziz Nesin Bir Şehrin İki Kapısı : Samim Kocagöz Bir Şey Yap Met: Aziz Nesin Bir Şoförün Gizli Defteri : Aka Gündüz Bir Tereddütün Romanı : Peyami Safa Bir Uzun Yol ![]() Bir Vagon penceresinden : Sadri Ertem Bir Varmış Bir Yokmuş: E ![]() Bir Varmış Bir Yokmuş: Sadri Ertem Bir Yudum Daha: N ![]() Bir Yudum Su: K ![]() Bir zavallı Sarı At: Salah Birsel Biraz Gelir misin: Aziz Nesin Biraz Kül Biraz Duman:Ü ![]() Birinci Perde: C ![]() Birkaç Şiir-Poems:O ![]() Birkaç Tahlil: N ![]() Birnbir Gece : Ferit Edgü Birtakım İnsanlar: O ![]() Biz Adam Olmayız: Aziz Nesin Biz de Yaşadık : Rıfat Ilgaz Biz İnsanlar: Peyami Safa Bize Göre : Ahmet Haşim Bizim Akdeniz: F ![]() Bizim İnce Kızlar : Fakir Baykurt Bizim Koğuş : Rıfat Ilgaz Bizim Türküler: V ![]() Bizim Yokuş: Y ![]() Boğaziçi : Ruşen Eşref Ünaydın Boğaziçi Mehtapları : A Şinasi Hisar Boğaziçi Şıngır Mıngır: Salah Birsel Boğaziçi Yalıları : A Şinasi Hisar Boğaziçinde Tarih: Samiha Ayverdi Bomba : Ömer Seyfettin Bordamıza Vuran Deniz: Orhan Hançerlioğlu Boş Beşik: Necati Cumalı Boşluğa Takılan Ses: Abbas Sayar Boşlukta Mavi : Nezihe Meriç Bozbulanık : Nezihe Meriç Bozgun : Ferit Edgü Bozkırdaki Çekirdek: Kemal Tahir Böğürtlen: Mehmet Rauf Böyle Gelmiş Böyle Gitmez: Aziz Nesin Bu Çağın Adı: Tarık Buğra Bu da Bir Hikayedir: Y ![]() Bu Kalp Duracak: Mükerrem Kamil Su Bu Şehr-iStanbul Ki: Haldun Taner Bu Ülke : Cemil Meriç Bu Ülke: Cemil Meriç Bugünün Saraylısı : R ![]() Buğday: C ![]() Buhran: C ![]() Bulutlara Yakın: H ![]() Bunadı Bu Adam : Rıfat Ilgaz Burada Bir Kalp ÇArpıyor: B ![]() Bülbül Yuvası Evler: Aziz Nesin Bütün Şiirleri : Rıfat Ilgaz Bütün Yazılar: Sabahattin Eyüpoğlu Büyük Anne: H ![]() Büyük Grev: Aziz Nesin Büyük Harpten Sonrakiler: F ![]() Büyük Mal: Kemal Tahir Büyük Öykü: K ![]() Büyük Saat:Turgut Uyar Büyük Türk Zaferleri: F ![]() |
![]() |
![]() |
|