B Harfiyle Başlayan Eserler Ve Yazarları |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
B Harfiyle Başlayan Eserler Ve YazarlarıB Harfiyle Başlayan Eserler Ve Yazarları Baba Evi : Orhan Kemal Babamın Bavulu: Orhan Pamuk Babıali: N Fazıl Kısakürek Babil Kulesi : Orhan Kemal Bacaksız Kamyon Sürücüsü : Rıfat Ilgaz Bacaksız Paralı Atlet : Rıfat Ilgaz Bacaksız Sigara Çocukları : Rıfat Ilgaz Bağbozumu Sofrası : C Atıf Kansu Çocuklar Gemisi : C Atıf Kansu bağımsızlık Gülü: C Atıf Kansu Bahar Hikayeleri: K Hulusi Koray Bahar ve Kelebekler : Ömer Seyfettin Bakanı Bekliyoruz: Necati Cumalı Bakışsız Bir Kedi Kara:Ece Ayhan Baladan Bir Ses A Hamit Tarhan Baldaki Tuz: Yaşar Kemal Balıkçının Ölümü: S Faik Abasıyanık Balıkesir Muhasebecisi:RNuri Güntekin Balım Kız Dalım Oğlum : C Atıf Kansu Barbaros Hayrettin Geliyor: F Fazıl Tülbentçi Barış Çöreği : Fakir Baykurt Baş ve Ayak: Salah Birsel Başını Vermeyen Şehit : Ömer Seyfettin Başka Olur Ağaların Düğünü: Kemal Bilbaşar Batarya ile Ateş: Süleyman Nazif Batı Acısı: F Nafiz Çamlıbel Batı’nın Deli Gömleği: Atilla İlhan Batış Yılları: F Rıfkı Atay Batmayan Gün: Samiha Ayverdi Baudelaire ve Kötülük Çiçekleri Kemal Yetkin Bay Düdük: Aziz Nesin Bay Hiç: S Kudret Aksal Bay Lear: O Rıfat Horozcu Bay Muannit Sahtegi’nin Notları: Vusat O Bener Bay Sessizlik: Salah Birsel Baykuş: H Fahri Ozansoy Bayrak: F Rıfkı Atay Belde: A Hamit Tarhan Ben Deli miyim?: HRahmi Gürpınar Ben Devletim: Recep Bilginer Ben Ruhi Bey Nasılım: Edip Cansever Ben Sana Mecburum : Atilla İlhan Ben Seni Sevdim mi:Ü Yaşar Oğuzcan Ben ve O : Mükerrem Kamil Su Ben ve Ötesi: N Fazıl Kısakürek Benden İçeri: B Kemal Çağlar Benden Sonra Tufan Olmasın: Muhsin Ertuğrul Beng ü Bade : Fuzuli Beni Öp Sonra Doğur Beni: Cemal Süreyya Benim Adım Kırmızı: Orhan Pamuk Bereketli Topraklar Üzerinde: O Kemal Berlin Mektupları: Haldun Taner Beş Devir: Y Nabi Nayır Beş Kısa Oyun: Aziz Nesin Beş Şehir : A Hamdi Tanpınar Beşik: Y Ziya Ortaç Beyaz Gölgeler: C Sahir Erozan Beyaz Kale: Orhan Pamuk Beyaz Lale : Ömer Seyfettin Beyaz Mendil: Yaşar Kemal Beyaz Selvi: H Nusret Zorlutuna Beyaz Türkü : Bekir Yıldız Beyler : Behçet Necatigil Bezik Oynayan Kadınlar: Edip Cansever Bıçağın Ucu : Atilla İlhan Bile / Yazdı : Behçet Necatigil Billur Kalp: HRahmi Gürpınar Bilmeceler ve Maniler: Naki Tezel Binboğalar Efsanesi : Yaşar Kemal Bindiğimiz Dal: O Veli Kanık Bingöl Çobanları : Kemalettin Kamu Binnaz: Y Ziya Ortaç Bir Adam Yaratmak : N Fazıl Bir Akşamdı : Peyami Safa Bir Aşkın Tarihi: Mehmet Rauf Bir Avuç Hatıra: Mükerrem Kamil Su Bir Avuç kül: Mükerrem Kamil Su Bir Bakıma: C Kudret Solok Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor:A Nihat Asya Bir Bilim Adamının Romanı : Oğuz Atay Bir Bulut Kaynıyor: Yaşar Kemal Bir Çıgara İçimi: O Rıfat Horozcu Bir Çınar Vardı Bahattin Özkişi Bir Çift Öküz : Samim Kocagöz Bir Çocuk Bahçesinde : C Atıf Kansu Bir Dağdan Bir Dağa:N Sami Banarlı Bir Daha ölmek:Ü Yaşar Oğuzcan Bir Dehanın Romanı: Hasan Ali Yücel Bir Dolaptır Dönüyor: H Fahri Ozansoy Bir Düğün Gecesi : Adalet Ağaoğlu Bir Dünyadan Bir Dünyaya: Samiha Ayverdi Bir Dünyanın Eşiğinde: Cemil Meriç Bir Facianın Hikayesi: Cemil Meriç Bir Filiz Vardı: Orhan Kemal Bir Gemide : Ferit Edgü Bir Genç Kız Kalbinin Cürmü: Peyami Safa Bir Gün Anlarsın:Ü Yaşar Oğuzcan Bir Hatıra: Nabizade Nazım Bir Kadın Düşmanı : R Nuri Güntekin Bir Kadın Söylüyor: Y Nabi Nayır Bir Kadının Penceresinden: O Rıfat Horozcu Bir Kahramanın Ölümü: Adalet Ağaoğlu Bir Kara Derin Kuyu : Nezihe Meriç Bir Karış Toprak : Samim Kocagöz Bir Kilo Namus: Refik Erduran Bir Koltuk Nasıl Devrilir: Aziz Nesin Bir Köyden Bir İnsan Lefkoşa: İ Zeki Burdurlu Bir Küçük Çiçek: M Şevket Esendal Bir Muadele-iSevda: HRahmi Gürpınar Bir Mülkiyet Kalesi: Kemal Tahir Bir Odada Üç Ayna: S Kudret Aksal Bir Otelde Yedi Kişi: K Hulusi Koray Bir Ölünün Defteri : H Ziya Bir Ömür Boyunca: R Halit Karay Bir Pazar Günü: A Kutsi Tecer Bir Rüzgar: Y Ziya Ortaç Bir Sabah Uyanmak: S Kudret Aksal Bir Sefilenin Evrak-ı Metrukesi: Ahmet Rasim Bir Selvi Gölgesi: Y Ziya Ortaç Bir Serencam : Yakup Kadri Bir Sürgün: Yakup Kadri Bir Sürgünün Hatıraları: Aziz Nesin Bir Şehrin İki Kapısı : Samim Kocagöz Bir Şey Yap Met: Aziz Nesin Bir Şoförün Gizli Defteri : Aka Gündüz Bir Tereddütün Romanı : Peyami Safa Bir Uzun Yol : Fakir Baykurt Bir Vagon penceresinden : Sadri Ertem Bir Varmış Bir Yokmuş: E Cem Günay Bir Varmış Bir Yokmuş: Sadri Ertem Bir Yudum Daha: N Halil Onan Bir Yudum Su: K Hulusi Koray Bir zavallı Sarı At: Salah Birsel Biraz Gelir misin: Aziz Nesin Biraz Kül Biraz Duman:Ü Yaşar Oğuzcan Birinci Perde: C Kudret Solok Birkaç Şiir-Poems:O Şaik Gökyay Birkaç Tahlil: N Fazıl Kısakürek Birnbir Gece : Ferit Edgü Birtakım İnsanlar: O Rıfat Horozcu Biz Adam Olmayız: Aziz Nesin Biz de Yaşadık : Rıfat Ilgaz Biz İnsanlar: Peyami Safa Bize Göre : Ahmet Haşim Bizim Akdeniz: F Rıfkı Atay Bizim İnce Kızlar : Fakir Baykurt Bizim Koğuş : Rıfat Ilgaz Bizim Türküler: V Mahir Kocatürk Bizim Yokuş: Y Ziya Ortaç Boğaziçi : Ruşen Eşref Ünaydın Boğaziçi Mehtapları : A Şinasi Hisar Boğaziçi Şıngır Mıngır: Salah Birsel Boğaziçi Yalıları : A Şinasi Hisar Boğaziçinde Tarih: Samiha Ayverdi Bomba : Ömer Seyfettin Bordamıza Vuran Deniz: Orhan Hançerlioğlu Boş Beşik: Necati Cumalı Boşluğa Takılan Ses: Abbas Sayar Boşlukta Mavi : Nezihe Meriç Bozbulanık : Nezihe Meriç Bozgun : Ferit Edgü Bozkırdaki Çekirdek: Kemal Tahir Böğürtlen: Mehmet Rauf Böyle Gelmiş Böyle Gitmez: Aziz Nesin Bu Çağın Adı: Tarık Buğra Bu da Bir Hikayedir: Y Nabi Nayır Bu Kalp Duracak: Mükerrem Kamil Su Bu Şehr-iStanbul Ki: Haldun Taner Bu Ülke : Cemil Meriç Bu Ülke: Cemil Meriç Bugünün Saraylısı : R Halit Karay Buğday: C Atıf Kansu Buhran: C Sahir Erozan Bulutlara Yakın: H Fahri Ozansoy Bunadı Bu Adam : Rıfat Ilgaz Burada Bir Kalp ÇArpıyor: B Kemal Çağlar Bülbül Yuvası Evler: Aziz Nesin Bütün Şiirleri : Rıfat Ilgaz Bütün Yazılar: Sabahattin Eyüpoğlu Büyük Anne: H Nusret Zorlutuna Büyük Grev: Aziz Nesin Büyük Harpten Sonrakiler: F Fazıl Tülbentçi Büyük Mal: Kemal Tahir Büyük Öykü: K Hulusi Koray Büyük Saat:Turgut Uyar Büyük Türk Zaferleri: F Fazıl Tülbentçi |
|