Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cemalettin, kitabı, taşkıran, yürüyüş, ölüme

Ölüme Yürüyüş Kitabı - Cemalettin Taşkıran

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ölüme Yürüyüş Kitabı - Cemalettin Taşkıran

Ölüme Yürüyüş Kitap Özet - Cemalettin Taşkıran Kitapları - Ölüme Yürüyüş Kitap Tanıtım - Ölüme Yürüyüş Kitap Fiyatı - Ölüme Yürüyüş Ön Okuma

Kitap Özet

"Karlar içinde biri dikkatimi çekti Tüfeğine sıkıca sarılmıştı Yüzü, gözü kardı Sadece gözlerinin karası gözüküyordu Donmak üzereydi Zorlukla yürüyordu Sırtında çantası vardı Çantasını attı Biraz yürüdü Yürümeye zorladı kendisini Baktım, ayaklarında çarık var Çarık donmuştu Zavallı askerimiz ayağını kaldırdı Ama yere basar basmaz düştü Adım atamıyordu artık Parmakları ve bilekleri donmuştu Diz üstü çöktü Kalkmayı denedi Kalktı Adım atınca gene düştü Bağırmak istedi Sesi çıkmadı Karlara uzanıverdi Elinden tüfeğinin düştüğünü gördüm Hemen yanına koştum Yüzünü ovaladım önce Sonra ellerini ovaladım Gözleri açıktı Bana baktı Acı bir tebessüm etti ağzını açmadan Bir şeyler mırıldanıyordu İyice dinledim Kelime-i şahadet getiriyordu O esnada yavaş yavaş gözleri kapandı

Bu sadece tek bir vaka değildi Tek sıra halinde yürümeye çalışan askerlerin çoğu bu şekilde can veriyordu Yollara serilmişlerdi adeta Aralarında diz çökmüş halde donanlar vardı

Yürüyüşe devam edilecekti Ettik Kalanlar dağlarda kaldı Biz hala yürüyorduk Ölümüne yürüyorduk 10 Kolordu Allahüekber dağlarında ölüme yürüyordu Hem gündüz hem gece yürüyordu"

Ölüme Yürüyüş
Sarıkamış Dramının Romanı
Cemalettin Taşkıran
Sarkaç Yayınları
Fiyatı : 10,00 TL
Aralık 2011
144 sayfa
ISBN: 9786054556014

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com