Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anatomisi, kitabı, mahkumiyetin, meral, yunus

Bir Mahkumiyetin Anatomisi Kitabı - Yunus Meral

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Mahkumiyetin Anatomisi Kitabı - Yunus Meral

Bir Mahkumiyetin Anatomisi Kitap Özet - Yunus Meral Kitapları - Bir Mahkumiyetin Anatomisi Kitap Tanıtım - Bir Mahkumiyetin Anatomisi Kitap Fiyatı - Bir Mahkumiyetin Anatomisi Ön Okuma

Kitap Özet

"Bir Mahkûmiyetin Anatomisi"ni okurken, zihnimde bir devrin anatomisi canlandı Zaten Yunus kardeşimiz de bir devri ve o devrin mazlumlarını, kendinde şahsileştirerek ifadeye çalışmış ve ortaya başarılı bir eser çıkarmıştır Hep beklediğim ve yazılmasını arzuladığım böyle bir eserle karşılaştığım için hususen memnuniyetimi de belirtmek istiyorum Bunca zulmün ve o zulme karşı verilen şerefli mücadelenin, başı dik tavırların, ezilip koparılan ülkü çiçeklerinin, lâle gibi başların boyunlarına geçirilen ilmiklerin, karanlıklarda çarmıha gerilen sevgilerin, edebiyatının yeterince yapılmadığını, şiirinin ve romanının pek yazılmadığını, Mamak'tayken arkadaşlara sıkça anlatmışımdır Elbette ki, bunun sebebi yazılamaması değil, çoğunlukla yazılmamasıydı "İnnallâhemeassabirin" ayet-i celilesine olan teslimiyet dolayısıyla, çektiklerinin "edebiyatını" yapmaktan hicabeden kardeşlerimizin bu duygu ve düşünceleri, çığlıklarımızın dışa yansımasına genellikle mâni olmuştur Hâlbuki bir devrin tüm çirkinlikleriyle mutlaka ortaya konulması da icap ediyordu Zalimin zulmünün bâkî olamayacağı ve imanın karşısında nasıl gerilediği gelecek nesillere aktarılmalıydı Okunmalı, okutulmalı ve bilinmeliydi Mamak'larda, Hasdal'larda ve diğer işkence tezgâhlarında ıstırapların, çilelerin, ümit ve ümitsizliklerin ilmik ilmik dokunduğu 80'1i yıllar unutulmamalı ve unutturulmamalıydı

-Muhsin Yazıcıoğlu-

(Tanıtım Bülteninden)

Bir Mahkumiyetin Anatomisi
Yunus Meral
Bilge Oğuz Yayınları
Fiyatı : 10,00 TL
Aralık 2011
104 sayfa
ISBN: 9786054369805

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com