Ahmet Taşğın |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet TaşğınAhmet Taşğın Ahmet Taşğın (d 1965, Konya, Ereğli) Türk öğretim üyesi, akademisyen 1972'de başladığı ilkokulu 1977 yılında tamamladı Aynı yıl kayıt yaptırdığı ortaokulu ise 1981 yılında bitirdi dört yıl süren lise öğreniminin ardından, 1986 yılında girdiği Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1992 yılında mezun oldu Bir süre Hatay ve Konya'da öğretmenlik yaptıktan sonra 1996'da Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Din Sosyolojisi Ana Bilim Dalında "Araştırma Görevliliği"ne başladı"Ereğli ve Çevresindeki Alevilerde Sosyal ve Dini Hayat" adlı tezi ile Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde ise "Diyarbakır ve Çevresinde Türkmen Alevilerinde Dini Hayat" adlı tezi ile "doktor" ünvanını aldı "Yazılı Metinlerde Dini-Sosyal Bir Grubun Serüveni: Türkiye Yezidiler Bibliyografyası" adlı çalışmasıyla da "doçent" oldu Alevilik, Yezidilik, Süryanilik konusunda yayınlanmış birçok makalesi ve bir çoğunun da yayınlandığı ulusal ve uluslararası sempozyumlarda çok sayıda bildiri sundu Alevilik, Yezidilik ve Süryanilik konuları etrafında Suriye, Irak ve İran'da alan araştırmaları yaptı Yöneticiliğini yaptığı "Yezidilerin Kutsal Mekanı: Laleş" adlı porejeyi 2007 - 2008 yılında yürüten Doç Dr Taşğın'a, Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 2009 yılında "Alevi Bektaşi Araştırma Ödülü" verildi Halen Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümündeki öğretim üyeliği görevine devam etmektedir Kaynak : Wikipedia |
|