Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eserleri, ibn, teymiye

İbn Teymiye Eserleri

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İbn Teymiye Eserleri

Eserleri
İbni Teymiyye'nin eseleri hakkında Hafız ez-Zeheb şunları söylemektedir: "Şeyhu'l-İslam Takıyu'd-Din Ebu'l-Abbas Ahmed b Teymiyye -Radıyallahu anh-'ın te'lif ettiği eserleri topladım, bunların bin esere vardıklarını tesbit ettim Daha sonra da onun başka eserlerini de gördüm"
Diğer bir takım tarihçiler İbn Teymiye'nin eserlerinin yaklaşık 300 cildi bulduğunu belirtmişse de bu eserlerin tümü bugüne ulaşamamıştır
Akaid konusunda bugüne ulaşmış yaklaşık 20 risalesi mevcuttur Bu risalelerinin bir kısmı ile bazı küçük kitaplar, Mecm'uatü'r-resail ismi altında basılmıştır
Hristiyanlara İslam dinini anlatmaya çalıştığı ve çeşitli Hristiyan doktrinlerini eleştirdiği el-Cevabu's-sahih limen beddele dine'l-Mesih isimli ünlü bir eseri vardır
Fıkıh konusunda birçok eseri bulunur, risalelerinden bir kısmı Mecm'uatü'l-fetava ismi altında basılmıştır
Siyasi konularda es-Siyasetu'ş-Şer'iyye f İslahi'r-Ra ve'r-Ra'ıyye ve el-Hisbe fi'l-İslam en önemli eserleridir
Bunların dışında tefsir, mantık ve cedel konularında çeşitli eserleri bulunur Nakdu'l mantık ve Minhacü's-sünne ünlü eserlerindendir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com