Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düzeyi, eğitim, sivas, yıldızeli

Yıldızeli, Sivas Eğitim Düzeyi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yıldızeli, Sivas Eğitim Düzeyi

Eğitim Düzeyi

İlçede nüfusun %54'i ilkokul, %27'i ortaöğretim, %12'i yüksekokul mezunudur Geri kalan nüfusun %5'i okur-yazar, %2'si okur-yazar değildir

Okullar

HACKED

Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu

14121994 tarihinde kurulan yüksekokul, ilk olarak 1998-1999 eğitim öğretim yılında Bahçe Ziraatı ile Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı programlarına öğrenci alarak eğitim ve öğretime başlamıştır 2006-2007 eğitim-öğretim yılında İşletme,Muhasebe,Pazarlama,Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Sekreterlik ve Bahçe Ziraatı programlarında 680 öğrenci ile öğrenime devam etmektedir

Yıldızeli Çok Programlı Lisesi

Yıldızeli ÇPL 1952 yılında halk tarafından yapılan binada 1953-1954 öğretim yılında Yıldızeli Ortaokulu olarak zamanın Sivas Valisi Necati İLTER tarafından eğitim öğretime açılmış, 1975-1976 öğretim yılında bünyesinde lise açılarak adı Yıldızeli Lisesi olarak değiştirilmiştir 1995-1996 öğretim yılında Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlanarak Yıldızeli ÇPL olmuş, bünyesindeki ortaokul, Atatürk İlköğretim Okulu ile birleştirilmiştir

Halen Genel Lise ve Kız Meslek Lisesi programlarında karma eğitim-öğretim devam etmektedirYıldızeli Çok Programlı Lisesi 14 derslik, 2 fizik ve 1 kimya laboratuar , 2 bilgisayar laboratuarı 1 mikroişlemci laboratuarı, ulaştırma bakanlığı tarafından yapılan 15 Bilgisayarlık bilişim teknolojileri sınıfı vardır Ogretmenleri Bölüm şefi: Adem Uzun Bünyesinde bilişim teknolojileri bölümü ve çocuk gelişimi bölümü bulunmaktadırCocuk gelişimi bolümü hala gelişememişdir Fakir ama gururlulardır web adresleri

Bilişim teknolojiler bölümü web adresi:wwwyildizelibtbcom

wwwyildizelicplk12tr

wwwyildizelicplmebk12tr

email:yildizelicpl@gmailcom-------------------yildizelicpl@yildizelicplk12tr

Yıldızeli İmam Hatip Lisesi

Okul 1970 yılında İmam Hatip Lisesi yaptırmak amacı ile kurulan İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği â??nin çalışmaları sonucunda 1976-1977 öğretim yılında tamamlanarak eğitim-öğretime açılmıştır 115 öğrenci ile eğitime başlayan okulun öğrenci sayısı hızla artmaya devam edince 1981-1982 yılında ek bina hizmete girmiştir Daha önce dernek mülkiyetinde iken 25081977 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmiştir 1984-1985 yılından itibaren DPY öğrenci almaya başlamış okul binasının üst katı pansiyon olarak kullanılmıştır 1996 yılında mevcut pansiyon binası hizmete girmiş ve halen 200 öğrenci kapasitesi ile hizmet vermektedir

Toplam 20 dersliği bulunan okulun, 10 dersliği dershane, 4 dersliği fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuarı olarak kullanılmaktadır 2000-2001 yılından itibaren bilgisayar destekli eğitime geçilmiş olup, fizik, kimya, biyoloji laboratuarında dersler uygulamalı olarak işlenmektedir Okul, 2007-2008 öğretim yılında 253 öğrenci, 21 öğretmen, 4 idareci ile eğitim-öğretime devam etmektedir

Yavuz Fahrettin Arar Çok Programlı Lisesi

İşadamı Fahrettin Arar tarafından yaptırılarak 1997 yılında eğitim ve öğretime açılan okulda, genel lise ve elektrik bölümleri mevcuttur

2002-2003 öğretim yılında genel lise kısmında 147, elektrik bölümünde 50 olmak üzere toplam 197 öğrenci ve 14 öğretmenle eğitim ve öğretime devam etmektedir

İlçede 1 YİBO 32 İlköğretim okulu ve 66 Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu mevcut olup 406 derslikte 298 sınıf ve 138 branş öğretmeni ile eğitim öğretime devam etmektedir

İlköğretim okulu bulunmayan yerleşim birimlerindeki öğrenciler Pamukpınar YİBO ile Çöte, Yavu, Direkli ve Atatürk İlköğretim okullarında taşımalı eğitimle öğrenimlerine devam etmektedir

YILDIZELİNİN KÖYLERİNE AİT WEB SİTELER

Yakup Köyü Web sitesi : Doğanlı Köyü Web sitesi : Yıldızeli Haberleri sitesi :

Yıldızeli belde ve köyleri

İl: Sivas â? İlçe Merkezi: Yıldızeli

Beldeler: Güneykaya | Kalın | Kavak | Kümbet | Şeyhhalil | Yavu

Köyler: :

Ağçalı | Akçakale | Akkoca | Akören | Akpınar | Akpınarbeleni | Alaca | Altınoluk | Arslandoğmuş | Aşağıçakmak | Aşağıekecik | Avcıpınarı | Bahçebaşı | Bakırcıoğlu | Banaz | Başköy | Bayat | Bedel | Belcik | Belpınar | Buğdayören | Büyükakören | Cizözü | Cumhuriyet | Çağlayan | Çırçır | Çobansaray | Çöte | Çubuk | Çukursaray | DSarıkaya | Danaören | Danişment | Davulalan | Delikkaya | Demircilik | Demiroluk | Demirözü | Dereköy | Dikilitaş | Direkli | Doğanlı | Emirler | Erenler | Esençay | Eşmebaşı | Fındıcak | Geynik | Gökçeli | Gökkaya | Gündoğan | Halkaçayır | Hamzaşeyh | Ilıca | İğdecikler | İğnebey | İncetaş | İslim | Kadı | Kadılı | Kale | Kaman | Kapaklıkaya | Kapu | Karacaören | Karakaya | Karakoç | Karalar | Karaleylek | Kargın | Kavakdere | Kayalıpınar | Kerimmümin | Kıldır | Kırkpınar | Kıvşak | Kızılköy | Killik | Kiremitli | Konaközü | Küçükakören | MSarıkaya | Menteşe | Merkezyeniköy | Mumcuçiftliği | Nallı | Nevruz | Nevruzyaylası | Ortaçakmak | Ortaklar | Sandal | Sarıçal | Sarıyaprak | Sarıyar | Selamet | Seren | Söğütpınar | Subaşı | Tat | Tayalan | Topulyurdu | Töngel | Üyük | Üyükyaylası | Yağlıdere | Yakacıkçavuşlu | Yakupköy | Yassıkara | Yaylagöze | Yeniyapan | Yeşilalan | Yılanlıkaya | Yiğitler | Yolkaya | Yukarıçakmak | Yukarıekecik | Yusufoğlan | Yuvalıçayır | Yücebaca

Sivas İlçeleri: Akıncılar | Altınyayla | Divriği | Doğanşar | Gemerek | Gölova | Gürün | Hafik | İmranlı | Kangal | Koyulhisar | Suşehri | Şarkışla | Ulaş | Yıldızeli | Zara

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com