![]() |
Bursada Zaman |
![]() |
![]() |
#1 |
hayko26
|
![]() Bursada ZamanBursa'da bir eski cami avlusu, Küçük şadırvanda şakırdıyan su; Orhan zamanından kalma bir duvar ![]() ![]() ![]() Onunla bir yaşta ihtiyar çınar Eliyor dört yana sakin bir günü ![]() Bir rüyadan arta kalmanın hüznü İçinde gülüyor bana derinden ![]() Yüzlerce çeşmenin serinliğinden Ovanın yeşili göğün mavisi Ve mimarîlerin en ilâhisi ![]() Bir zafer müjdesi burda her isim: Sanki tek bir anda gün, saat, mevsim Yaşıyor sihrini geçmiş zamanın Hâlâ bu taşlarda gülen rüyanın ![]() Güvercin bakışlı sessizlik bile Çınlıyor bir sonsuz devam vehmiyle ![]() Gümüşlü bir fecrin zafer aynası, Muradiye, sabrın acı meyvası, Ömrünün timsali beyaz Nilüfer, Türbeler, camiler, eski bahçeler, Şanlı hikâyesi binlerce erin Sesi nabzım olmuş hengâmelerin Nakleder yâdını gelen geçene ![]() Bu hayâle uyur Bursa her gece, Her şafak onunla uyanır, güler Gümüş aydınlıkta serviler, güller Serin hülyasıyla çeşmelerinin ![]() Başındayım sanki bir mucizenin, Su sesi ve kanat şakırtılarından Billûr bir âvize Bursa'da zaman ![]() Yeşil türbesini gezdik dün akşam, Duyduk bir musikî gibi zamandan Çinilere sinmiş Kur'an sesini ![]() Fetih günlerinin saf neşesini Aydınlanmış buldum tebessümünle ![]() İsterdim bu eski yerde seninle Başbaşa uyumak son uykumuzu, Bu hayâl içinde ![]() ![]() ![]() Çepçevre kaplasın bu ziya, bu renk, Havayı dolduran uhrevî âhenk ![]() ![]() Bir ilâh uykusu olur elbette Ölüm bu tılsımlı ebediyette, Belki de rüyâsı bu cetlerin, Beyaz bahçesinde su seslerinin ![]()
![]() |
|