Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alman, istanbul, lisesi, tarihçe, özel

İstanbul Özel Alman Lisesi Tarihçe

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstanbul Özel Alman Lisesi Tarihçe

Tarihçe

11 Mayıs 1868 - "Alman Mektebi İdare Cemiyeti" tarafından kurulmuş olan Alman Lisesi 24 öğrenciyle öğrenime başladı
1879 - Hazırlık kursları açıldı, böylece yabancı uyruklu öğrencilerin yanı sıra Almanca bilmeyen öğrencilerin de okula alınması sağlanmış oldu
1882 - "Kindergarten" (Çocuk Yuvası) faaliyete geçti
1893 - Öğrenci sayısı 600'e ulaştı
1897 - Günümüzde de kullanılmakta olan Alman Lisesi binasının birinci kısmı Yüksek Mimar Kapp von Gülstein ve Osmanlı Bankası Müdürü Wülfing'in madd ve manev yardımları ile yaptırıldı
1903 - Okul binasının ikinci kısmı beş katlı olarak inşa edildi
1911 - Alman Lisesi, son sınıf imtihanı yaparak diploma verme hakkını kazandı
1918 - I Dünya Savaşı sonunda Alman Lisesi kapandı ve okul binası işgal kuvvetleri tarafından işgal edildi
1924 - Alman Lisesi Polonya sokağında (bugunkü Nuruziya Sokak) kiralık bir binada yeniden öğretime açıldı
1925 - Esas bina iade edildi
1945 - Milli Eğitim Bakanlığı'nın emriyle İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, okulu geçici olarak devir aldı ve bu binada İstanbul Atatürk Kız Lisesi öğretim yaptı
1 Ekim 1953 - Alman Lisesi bahsi geçen binada tekrar açıldı

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com