![]() |
İstanbul Özel Alman Lisesi Tarihçe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbul Özel Alman Lisesi TarihçeTarihçe 11 Mayıs 1868 - "Alman Mektebi İdare Cemiyeti" tarafından kurulmuş olan Alman Lisesi 24 öğrenciyle öğrenime başladı ![]() 1879 - Hazırlık kursları açıldı, böylece yabancı uyruklu öğrencilerin yanı sıra Almanca bilmeyen öğrencilerin de okula alınması sağlanmış oldu ![]() 1882 - "Kindergarten" (Çocuk Yuvası) faaliyete geçti ![]() 1893 - Öğrenci sayısı 600'e ulaştı ![]() 1897 - Günümüzde de kullanılmakta olan Alman Lisesi binasının birinci kısmı Yüksek Mimar Kapp von Gülstein ve Osmanlı Bankası Müdürü Wülfing'in madd ve manev yardımları ile yaptırıldı ![]() 1903 - Okul binasının ikinci kısmı beş katlı olarak inşa edildi ![]() 1911 - Alman Lisesi, son sınıf imtihanı yaparak diploma verme hakkını kazandı ![]() 1918 - I ![]() ![]() 1924 - Alman Lisesi Polonya sokağında (bugunkü Nuruziya Sokak) kiralık bir binada yeniden öğretime açıldı 1925 - Esas bina iade edildi ![]() 1945 - Milli Eğitim Bakanlığı'nın emriyle İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, okulu geçici olarak devir aldı ve bu binada İstanbul Atatürk Kız Lisesi öğretim yaptı ![]() 1 Ekim 1953 - Alman Lisesi bahsi geçen binada tekrar açıldı Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|