|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| anadolu, fen, iaöl, izmir, liseleri, liselerinden, lisesi, üstündür , öğretmen |
İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi İaöl Neden Fen Liseleri Ve Anadolu Liselerinden Üstündür? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi İaöl Neden Fen Liseleri Ve Anadolu Liselerinden Üstündür?İAÖL Neden Fen Liseleri ve Anadolu Liselerinden Üstündür ? ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE SAĞLANAN HAKLAR VE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ÖZELLİKLERİ 1 Yeterli puan alınmak kaydıyla öğrencilerine tüm yüksek öğretim programları açıktır![]() 2 ÖSS Yerleştirme oranları Devlet Fen Lisesine oldukça yakındır Fakat İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi gibi Türkiye'nin seçkin anadolu öğretmen liseleri, sayısal alanda ÖSS'de birçok fen lisesinden daha başarılıdır![]() Devlet Okullarına Göre Bakacak Olursak ÖSS Lisans Yerleşen Bakımından; 1 Fen Liseleri2 Anadolu Öğretmen Liseleri3 Askeri Lise4 Anadolu Liseleri5 Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler3 Öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları tercih edildiğinde, 2547 sayılı Yasanın 45/a maddesi gereğince, ayrıca ek puan verilir Uygulanacak ek puan ortaöğrenim başarı puanına ilaveten aldığı puana göre en fazla 0 24 olarak belirlenmiştir![]() ÖSS'de, fen lisesindeki okul 1 si 80 puan alırken, anadolu öğretmen lisesindeki okul 1 si 104 puan alır![]() 4 Burs kontenjanı tanınan öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarını ilk beş sırada tercih edenlere, 3580 sayılı Yasa gereğince doğrudan burs verilir![]() 5 Yabancı dil İngilizce olup, ayrıca zorunlu olarak ikinci yabancı dil (Almanca) dersi okutulmaktadır![]() 6 Tüm sınıflarda öğrenci mevcudu azam olarak 30�dur Ayrıca özel giriş sınavı sonuçlarına göre öğrenci alındığından, bilgi ve yetenek bakımından aynı seviyede öğrencilerden oluşan sınıflarda, sınıf içi grup dinamiği yüksektir![]() 7 Öğretmenleri; en az üç yıl kıdemi olan ve Bakanlıkça yapılan yazılı sınav ve mülakat sonuçlarına göre başarılı görülenler arasından atanır![]() 8 Cinsiyetlerine uygun pansiyonun bulunması ve kontenjan uygun olması halinde, gerekli şartları taşıyan öğrencilere; ikinci bir sınava girme koşulu aranmaksızın, kontenjan nispetinde parasız yatılılık hakkı sağlanır![]() Kaynak : Wikipedia |
|
|
|