Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürk, günümüzde, izmir, lisesi

İzmir Atatürk Lisesi Günümüzde İzmir Atatürk Lisesi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İzmir Atatürk Lisesi Günümüzde İzmir Atatürk Lisesi

Günümüzde İzmir Atatürk Lisesi
İAL, 1991-1992 öğretim yılında kredili sistemine geçmiş, 1993-1994 öğretim yılında da yabancı dil ağırlıklı lise olmuştur 1998-1999 yılında Anadolu Lisesi statüsüne geçmiş olup, halen 8 sınıf İngilizce, 1 sınıf Almanca ve 1 sınıf Fransızca olmak üzere her yıl 10 sınıf açarak, sınavla öğrenci kabul etmektedir Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan özel izinle okul adında 'Anadolu' kelimesi kullanılmamaktadır 2000 yılında kız öğrenci de kabul etmeye başlamış ve karma eğitime geçmiştir İzmir Atatürk Lisesi karma, gündüzlü, tekli eğitim öğretim yapan bir Anadolu Lisesi'dir Erkek öğrenciler için yatılı kısmı bulunmaktadır Eğitim sabah 8'de başlar, öğleden sonra 1450'de sona erer Rıdvan Nafiz binasında yer alan öğrenciler 1130-1215, Merkez Bina ve Abdurrahman Bey Binası'nda yer alan öğrenciler de 1225-1310 saatleri arasında öğle tatili yapmaktadır2009 ve 2010 SBS'de Yerleştirme Sonuçlarına göre İzmirin en yüksek puanla alan Anadolu Lisesi olmuştur

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com