Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
nauru, yönetim

Nauru Yönetim

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nauru Yönetim

Yönetim
Ülke adı:

Resm tam adı: Nauru Cumhuriyeti
Kısa şekli: Nauru
Eski adı: Pleasant Adası

Yönetim biçimi: Başkanlık Tipi Cumhuriyet Devlet Başkanı: Ludwig Scotty Başkent: Resm başkenti yok; Hükümet ve Parlamento Binası Yaren bölgesindedir İdar bölümler: 14 bölge Bağımsızlık günü: 31 Ocak 1968 Mill bayram: Bağımsızlık günü, 31 Ocak Ordu: Herhangi bir ordu yoktur, ancak Yaren bölgesinde 110 kişiden oluşan üniformalı resmi bir polis teşkilatı vardır Tüm ülkede bu teşkilat asayişi sağlar Anayasa: 29 Ocak 1968 Üye olduğu uluslararası örgüt ve kuruluşlar: ACP, AsDB (Asya Kalkınma Bankası), ESCAP (Asya ve Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu), ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü), Intelsat (Uluslararası Telekomünikasyon ve Uydu Örgütü), Interpol (Uluslararası Polis Teşkilatı), IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi), ITU (Uluslararası Telekomünikasyon Birliği), OPCW (Kimyasal *****ları Yasaklama Organizasyonu), Sparteca, SPC (Güney Pasifik Komisyonu), SPF, UN (Birleşmiş Milletler), UNESCO (Eğitim-Bilim ve Kültür Örgütü), UPU (Dünya Posta Birliği), WHO (Dünya Sağlık Örgütü)

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com