Türk Kara Kuvvetleri Birimler |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk Kara Kuvvetleri BirimlerBirimler Ordular 1 Ordu (Selimiye-İstanbul) 2 Ordu (Malatya) 3 Ordu (Erzincan) Ege Ordusu (İzmir) Kolordular Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (Girne) 2 Kolordu (Gelibolu) 3 Kolordu (Şişli) 4 Kolordu (Ankara) 5 Kolordu (Çorlu) 6 Kolordu (Adana) 7 Kolordu (Diyarbakır) 8 Kolordu (Elazığ) 9 Kolordu (Erzurum) Destek Komutanlıkları Lojistik Komutanlığı (Ankara) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (Ankara) Kara Havacılık Komutanlığı (Ankara) Okullar ve Eğitim Merkezleri Kara Harp Okulu (Ankara) Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu (Balıkesir) Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Balıkesir) Sahra Sıhhıye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Samsun) Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Konya) Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı (Etimesgut) İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı (Küçükyalı) Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Gaziemir) Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Eğirdir) Topçu Füze Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Polatlı) Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Mamak) Kara Lisan Okulu (Küçükyalı) Piyade Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Tuzla) İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Narlıdere) Kara Havacılık Okulu (Güvercinlik) Zırhlı Tümen 52 Taktik Zırhlı Tümen (İstanbul) Taktik Piyade Tümeni 3 Taktik Piyade Tümeni (Yüksekova) 23 Taktik Motorlu Piyade Tümeni (Hasdal) Mekanize Piyade Tümenleri 28 Mekanize Piyade Tümeni (Gazi Mağusa) 39 Mekanize Piyade Tümeni (Güzelyurt) Mekanize Piyade Tugayları 1 Mekanize Piyade Tugayı (Doğubeyazıt) 4 Mekanize Piyade Tugayı (Keşan) 8 Mekanize Piyade Tugayı (Tekirdağ) 12 Mekanize Piyade Tugayı (Ağrı) 14 Mekanize Piyade Tugayı (Kars) 16 Mekanize Piyade Tugayı (Diyarbakır) 18 Mekanize Piyade Tugayı (Gelibolu) 25 Mekanize Piyade Tugayı (Ardahan) 28 Mekanize Piyade Tugayı (Mamak) 39 Mekanize Piyade Tugayı (İskenderun) 54 Mekanize Piyade Tugayı (Edirne) 55 Mekanize Piyade Tugayı (Kırklareli) 65 Mekanize Piyade Tugayı (Lüleburgaz) 66 Mekanize Piyade Tugayı (İstanbul) 70 Mekanize Piyade Tugayı (Mardin) Zırhlı Tugaylar 1 Zırhlı Tugay (Babaeski) 2 Zırhlı Tugay (Kartal) 3 Zırhlı Tugay (Çerkezköy) 4 Zırhlı Tugay (Palandöken) 5 Zırhlı Tugay (Gaziantep) 14 Zırhlı Tugay (Kıbrıs) 20 Zırhlı Tugay (Şanlıurfa) 95 Zırhlı Tugay (Malkara) 172 Zırhlı Tugay (Silopi) Motorize Piyade Tugayları 1 Motorize Piyade Tugayı (Sakarya) 2 Motorize Piyade Tugayı (Lice) 6 Motorize Piyade Tugayı (Şırnak) 9 Motorize Piyade Tugayı (Sarıkamış) 10 Motorize Piyade Tugayı (Tatvan) 11 Motorize Piyade Tugayı (Denizli) 19 Motorize Piyade Tugayı (Edremit) İç Güvenlik Tugayları 34 İç Güvenlik Tugayı (Patnos) 48 İç Güvenlik Tugayı (Trabzon) 49 İç Güvenlik Tugayı (Bingöl) 51 İç Güvenlik Tugayı (Hozat) Komando Tugayları 1 Komando Tugayı (Kayseri) 2 Komando Tugayı (Bolu) 3 Komando Tugayı (Siirt) 4 Komando Tugayı (Tunceli) Hakkari Dağ ve Komando Tugayı (Hakkari) Eğitim Tugayları 1 Piyade Eğitim Tugayı (Manisa) 3 Piyade Eğitim Tugayı (Antalya) 5 Piyade Eğitim Tugayı (Sivas) 15 Piyade Eğitim Tugayı (Amasya) 59 Topçu Eğitim Tugayı (Erzincan) Topçu Tugayları 57 Topçu Tugayı (Bornova) 58 Topçu Tugayı (Polatlı) İnsani Yardım Tugayları İnsani Yardım Tugayı (Ankara) Kara Havacılık Alayları Kara Havacılık Egitim Alayı (Ankara) 1 Kara Havacılık Alayı (Ankara) 2 Kara Havacılık Alayı (Malatya) 3 Kara Havacılık Alayı (İzmir) 4 Kara Havacılık Alayı (İstanbul) Topçu Alayları 102 Topçu Alayı (Uzunköprü) 105 Topçu Alayı (Çorlu) 106 Topçu Alayı (İslahiye) 107 Topçu Alayı (Siverek) 108 Topçu Alayı (Erciş) 109 Topçu Alayı (Erzurum) Motorlu Piyade Alayları 6Motorlu Piyade Alayı (Hasdal) 23Motorlu Piyade Alayı (Samandıra) 47Motorlu Piyade Alayı (Metris) Türk askerleri T-155 Fırtına T-155 Fırtına Kaynak : Wikipedia |
|