![]() |
Türk Kara Kuvvetleri Birimler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Kara Kuvvetleri BirimlerBirimler Ordular 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() Ege Ordusu (İzmir) Kolordular Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (Girne) 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() Destek Komutanlıkları Lojistik Komutanlığı (Ankara) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (Ankara) Kara Havacılık Komutanlığı (Ankara) Okullar ve Eğitim Merkezleri Kara Harp Okulu (Ankara) Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu (Balıkesir) Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Balıkesir) Sahra Sıhhıye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Samsun) Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Konya) Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı (Etimesgut) İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı (Küçükyalı) Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Gaziemir) Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Eğirdir) Topçu Füze Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Polatlı) Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Mamak) Kara Lisan Okulu (Küçükyalı) Piyade Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Tuzla) İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Narlıdere) Kara Havacılık Okulu (Güvercinlik) Zırhlı Tümen 52 ![]() Taktik Piyade Tümeni 3 ![]() 23 ![]() Mekanize Piyade Tümenleri 28 ![]() 39 ![]() Mekanize Piyade Tugayları 1 ![]() 4 ![]() 8 ![]() 12 ![]() 14 ![]() 16 ![]() 18 ![]() 25 ![]() 28 ![]() 39 ![]() 54 ![]() 55 ![]() 65 ![]() 66 ![]() 70 ![]() Zırhlı Tugaylar 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 14 ![]() 20 ![]() 95 ![]() 172 ![]() Motorize Piyade Tugayları 1 ![]() 2 ![]() 6 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 19 ![]() İç Güvenlik Tugayları 34 ![]() 48 ![]() 49 ![]() 51 ![]() Komando Tugayları 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() Hakkari Dağ ve Komando Tugayı (Hakkari) Eğitim Tugayları 1 ![]() 3 ![]() 5 ![]() 15 ![]() 59 ![]() Topçu Tugayları 57 ![]() 58 ![]() İnsani Yardım Tugayları İnsani Yardım Tugayı (Ankara) Kara Havacılık Alayları Kara Havacılık Egitim Alayı (Ankara) 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() Topçu Alayları 102 ![]() 105 ![]() 106 ![]() 107 ![]() 108 ![]() 109 ![]() Motorlu Piyade Alayları 6 ![]() 23 ![]() 47 ![]() Türk askerleri T-155 Fırtına T-155 Fırtına Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|