Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biga, çanakkale

Biga, Çanakkale

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Biga, Çanakkale

Biga, Türkiye

Bilgiler

Şehir nüfusu
36520 2009 NÜFUSU NA

İlçe nüfusu
79569 NA

Yüzölçümü
1331 km2

Nüfus yoğunluğu
59,78/km2

Rakım
38 metre

Koordinatlar

Posta kodu
17200

Alan kodu
0286

İl plaka kodu
17

Yönetim

Ülke
Türkiye

Coğrafi Bölge
Marmara Bölgesi

İl
Çanakkale

Kaymakam
Mustafa Gündoğan

Belediye başkanı
Mehmet Özkan

Website
Belediye

İlçe kaymakamlık site
Kaymakamlık

Biga Çanakkale ilinin kendi adıyla anılan yarımadada kurulmuş, merkeze 90 Km uzaklıkta, toplam nüfus açısından Çanakkale'nin en büyük ilçesidir Doğuda Gönen, batıda Lapseki, güneyde Çan, kuzeyde ise Marmara Denizi ile çevrilidir İlçe nüfusu 80,849 merkez ilçe nüfüsu 36542'dir Osmanlı zamanında "Biga Sancağı" adıyla bugünkü Çanakkale topraklarının yönetimsel merkeziydi
İlçenin temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır Bununla birlikte tarıma dayalı sanayi gelişmekte olan sektörlerden biridir İlk kurulan sanayi tesisi Gümüşçay beldesindeki DEMKO Demirci Konservecilik AŞ Salça fabrikasıdırAyrıca Türkiye'nin en büyük sanayi topluluklarından birisi olan (İçdaş)başta Demir Çelik olmak üzere çeşitli sektörlerdeki üretim tesislerini, Mobilya alanında ülkemizin büyük gruplarından (Doğtaş)mobilya üsetim tesislerini,(YTS Yalçın Tesisat MlzSanTicAŞ)de plastik üretim ve ambalaj malzemeleri tesislerini bu ilçenin sınırları içinde kurmuştur Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Biga Meslek Yüsek Okulu'da ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır 2000'i aşkın öğrenci sayısı ile fakülte ilçenin en önemli geçim kaynakları arasındadır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com