|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
meyvecilik, nasıldır, türkiye’de |
![]() |
Türkiye’De Meyvecilik - Türkiye’De Meyvecilik Nasıldır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiye’De Meyvecilik - Türkiye’De Meyvecilik Nasıldır?Türkiye’de Meyvecilik - Türkiye’de Meyvecilik Nasıldır? Fındık Nemli iklim kış ılıklığı ve humuslu toprak ister ![]() Ana vatanı Karadeniz kıyılarıdır ![]() ![]() ![]() Yıllık üretimi ile Türkiye dünyadaki fındık ihtiyacının yarısından fazlasını karşılar ![]() ![]() Üzüm Ülkemizde yetişme alanı en geniş olan ve en çok üretilen meyvedir ![]() Üzüm bitkisine asma üzüm yetiştirilen yerlere bağ adı verilir ![]() Olgunlaşma döneminde yüksek sıcaklık ister ![]() ![]() Üzüm üretiminde ilk sırayı Ege Bölgesi alır ![]() ![]() Türkiye kuru üzüm ihracatında birincidir ![]() İncir Soğuğa karşı dayanıksızdır ![]() Ege Bölgesi’nin kıyı kesimleri Akdeniz Marmara ve Karadeniz Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu’nun soğuk olmayan kesimlerin*de yetiştirilir ![]() İncir kuru ve yaş olarak tüketilir ![]() Kuru incir ihracatımız gelişmiştir ![]() Elma Üzümden sonra yetişme alanı en geniş meyvedir ![]() Düşük sıcaklıklara dayanıklıdır ![]() En fazla İç Anadolu Bölgesi‘nde üretilir ![]() Turunçgiller (Narenciye) Turunçgil mandalina portakal limon gibi meyvelere denir ![]() Yüksek sıcaklık ve bol su ister ![]() ![]() ![]() En fazla üretim Akdeniz Bölgesi’nin kıyı kesiminde yapılır ![]() ![]() Muz Tropikal bir meyvedir ![]() Kış sıcaklık ortalamalarının yeterli olduğu Alanya – Anamur arasında üretilir ![]() Ülke ihtiyacını karşılamak için ithal edilir ![]() Antep Fıstığı Dünyada yetişme alanı sınırlıdır ![]() Türkiye’de Güneydoğu Anadolu Bölgesi‘nde yetiştirilir ![]() ![]() Kayısı Türkiye kayısı üretiminde dünyada 1 ![]() ![]() ![]() Ceviz Soğuğa karşı dayanıklıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeftali En çok Marmara ve Ege’de yetişir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|