07-01-2008
|
|
gülgüzeli
|
Yoklugun(d)a Savruldum...
Yokluğunda genişledim / hiç olmadığım kadar yok oldum  yanılgılar da kaldı yitik hayallerim ; hiç kimsenin haberi olmadı tüketilen bir bedenin içerisinde öylesine tutuklu kalışımın bir sebebi olmalıydı   bedeli yokluktu , yokluğundu 
Yokluğuna savruldum , kayboldum yaşam sürecinde kalan unutulmuş anlardan çok avutulmuş yıllar oldukça ; rüzgarlara bıraktım masum umutlarımı ; hiç olmadığım kadar varlığından yokluğuna kaydım  ben bu yaşam oyununa hiç alış(a)madım 
Yokluğuna vuruldum ; kimseler acımı duymadı , inan hiç kimseler kurşunumu çıkaramadı Artık yokluğuna alışmalıyım değil mi ?
“yokluğun, varlığına kavuşmak için ödediğim en ağır bedeldir  hayalin avutmaz artık ”
Yokluğunun bir başka adıdır ; kendime kalışlarım , yanılışlarım  bir sıcak kahve yudumlarken içimden akan senin hasretliğindir ; çaresizliğimin çırpınışıdır  artık anlamalısın ; varlığından öte yokluğun felakettir  içimde dirilmelisin !
Yokluğunu , yokluyorum  yanaklarımdan süzülen yağmur damlacıklarına tutunuyorum düşüyorum ! pırıltılı sözcüklerle gel(e)miyorum ; yokluğundayım , çokta sevin(e)miyorum 
“ dudak kıvrımlarında adını sayıklıyorum  defalarca / hayaline saldırıyorum  ”
Yokluğunla boğuşuyorum  her gece tükenmeyen sancıların girdabında çoğalıyorum anlıyorsun değil mi ? yakıcı yokluğuna bir kibrit çöpü daha ekleniyor , yanıyorum  gözlerimi sende açıyorum ; artık yeter sevgilim !
Yokluğundan da uzaklaştım ; artık boşluktayım ,savunmasızım  hani bir kere gelsen , hani yalanda olsa bir gülsen  ömrümü sererdim ayaklarına ; bütün yıldızlardan taç yapardım yalan(ım) yok ! korunmasızım ; başım dönüyor  tutunamıyorum hiçbir şeye
“ sen beni nerden bileceksin  benden çok varlığına , yokluğun ağlıyor ! ”
  yokluğunda bir seher vaktindeyim ; her şeyin bir o kadar uzağında peşine takıldığım her rüzgarla savruluyorum takıldığım her dikensiz gül kokunla bezenmiş , umarsızca alay ediyorlar  söylesene ey sevgilim ! suçum neydi benim  
  varlığına kavuşmak adına , yokluğuna daldım   affet sevgilim , olmadı ! yapamadım ; anlayacağın kaybettim 
/ zor  çok zor
anlayacağın / ama boşver anlama sen yine de ,
yokluğun , uzun bir sessizlik gibi 
çöküyor ya gecelerime , inan gündüzleri unutuyorum ;
bastığım zeminler yokluğunu anlatıyor ,
kazımışım bir kere yüreğime varlığını /olmuyor
yokluğunla hiç mi hiç yaşanmıyor  /
alıntı