![]() |
AtatÜrk AĞzindan GÜzel Bİr Şİİr. Okumanizi Şİddetle Tasvİye Ederİm. |
![]() |
![]() |
#1 |
cansel
|
![]() AtatÜrk AĞzindan GÜzel Bİr Şİİr. Okumanizi Şİddetle Tasvİye Ederİm.ATATÜRK'TEN SON MEKTUP Siz beni hâlâ anlayamadınız Ve anlamayacaksınız çağlarca da ![]() ![]() ![]() Hep tutturmuş "Yıl 1919, Mayıs'ın 19'u" diyorsunuz Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz ![]() Mustafa Kemal'i anlamak bu değil Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil ![]() ![]() Bırakın o altın yaprağı artık Bırakın rahat etsin anılarda şehitler ![]() Siz bana, neler yaptınız ondan haber verin ![]() Hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin ? Mustafa Kemal'i anlamak yerinde saymak değil Mustafa Kemal'in ülküsü, sadece söz değil ![]() ![]() Bana, muştular getirin bir dahaUygar uluslara eşit yeni buluşlardan ![]() ![]() ![]() Hâlâ, o, acıklı ağıtlar dudaklarınızda Hâlâ oturmuş, 10 Kasımlarda bana ağlıyorsunuz ![]() Uyanın artık diyorum, uyanın, uyanın ! Uluslar, fethine çıkıyor, uzak dünyaların ![]() Mustafa Kemal'i anlamak göz boyamak değil Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil ![]() ![]() Beni seviyorsanız eğer ve anlıyorsanız Laboratuvarlarda sabahlayın, kahvelerde değil ![]() Bilim ağartsın saçlarınızı, kitaplar ![]() Ancak, böyle aydınlanır o sonsuz karanlıklar ![]() Mustafa Kemal'i anlamak ağlamak değil Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil ![]() ![]() Demokrasiyi getirmiştim size, özgürlüğü Görüyorum ki, hâlâ aynı yerdesiniz, hiç ilerlememiş Birbirinize düşmüşsünüz, halka eğilmek dururken ![]() Hani köylerde ışık, hani bolluk, hani kaygısız gülen ? Mustafa Kemal'i anlamak itişmek değil Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil ![]() ![]() Arayı kapatmanızı istiyorum uygar uluslarla Bilime, sanata varılmaz rezil dalkavuklarla ![]() Bu vatan, bu canım vatan, sizden çalışmak ister Paydos övünmeye, paydos avunmaya, yeter, yeter ! Mustafa Kemal'i anlamak aldatmak değil Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil ![]()
|