08-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Japon Yemekleri - Japonya Mutfağı - Japonya Mutfak Kültürü
Japon Yemekleri - Japonya Mutfağı - Japonya Mutfak Kültürü
Geleneksel Japon Mutfağının ana gıdası pilavdır, gohan (ご飯) Pilav, her öğünün bir parçasıdır, hatta kahvaltının bile JaponyaII Dünya Savaşı'nda Japonya'yı işgal ettikleri sırada, Japonları pilav yerine ekmek yemeğe alıştırmaya çalışmışlar bir ada olduğundan dolayı balık ve diğer deniz meyveleri içeren yemeklere de çok sık rastlamak mümkündür
Genel olarak Japon Mutfağı, diğer Doğu Asya ülkelerinin mutfaklarına benzer Diğerlerine olan en önemli farkı yağ ve baharat kullanımının çok daha az olmasıdır Kullanılan malzemelerin asıl, gerçek tadları muhafaza edilmeye gayret gösterilir Mümkün oldukça mevsim için tipik olan taze malzemeler kullanılır
[*]Çanko-nabe ちゃんこ鍋, Nabe stiline göre Sumo-Güreşçilerinin yedikleri proteinden zengin olan türlü [*]Donburi 丼, Sebze, et veye başka içerikli pilav yemeği [*]Gyōza 餃子, Et ile doldurulmuş Çin usulu hamurişi [*]İşiyaki 石焼き[*]Karē カレー, Hintlerin Curry'sinin Japon versiyonu [*]Kuşiage 串揚げ[*]Maki 巻き, Pilav üstü Deniz-Otu Sarması [*]Miso Çorbası 味噌汁, Miso ve DaŞi ile yapılır [*]Nabe 鍋 veya O-Nabe, bir Japon türlüsü, yenilirken pişirilir [*]Oden おでん, Türlü şekili [*]Okonomiyaki お好み焼き, Lahanalı hamur işi [*]Saşimi 刺身, Çiğ balık[*]Şabu Şabu しゃぶしゃぶ, Çok ince kesilmiş et dilimleri masanın üzerinde duran ve kaynayan bir suyun içine bir iki saniye tutulur ve yenir [*]Sukiyaki すき焼き, Türlü[*]Suşi 寿司, Ekşi pilavlı çiğ balık ve sebze [*]Takoyaki たこ焼き, Ahtopotlu hamur işi [*]Tempura 天麩羅, Fritözden balık ve sebze [*]Teriyaki 照り焼き, Pişirilmeden yağ içinde turşu yapılmış et [*]Tonkatsu とんかつ, Domuz eti kızartması [*]Yakitori 焼き鳥, Tavuk eti Şiş Kebabı [/list]
|
|
|