![]() |
Henry Gantt İş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Henry Gantt İşİş Üretim yönetimine Henry Gantt'ın mirası şudur: Gantt çizelgesi: Hala önemli bir yönetim aleti olarak bugün kabul edilir, plan ve programlama için grafiksel kontrol sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() Endüstriyel verimlilik sadece bilimsel analiz uygulaması devam eden çalışmaları tüm yönleri ile üretilebilir kılmak için kullanılır ![]() ![]() Görev ve Prim Sistemi: Çalışma verimliliği ile prim arasında adil bir sistem oluşturmayı imkanlı hale getirmiştir ![]() İşletmelerin sosyal sorumluluğu: Toplumun refahı için işletmelerin toplumsal yükümlülükleri olduğuna her zaman inandı ve bu konuda çeşitli çalışmalar yaptı ![]() Gantt çizelgesi Gantt çizelgesi Gantt birçok farklı çizelge oluşturdu ![]() ![]() ![]() Gantt (1903) dengeyi iki şekilde açıkladı: "insanın kaydı", her işçinin ne yapması gerektiğini gösterir ve ne yaptığını veriler ![]() ![]() Gantt, tamamlanması birçok günü gerektirecek olan emirlerden örneklem uzay oluşturur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Üretim kartları" her gün işin ne kadarının yapıldığını gösterir ve operatörlerin çalışmasını veriler ![]() 1916'da yayınladığı "Çalışma, Ücret ve Karlılık" adlı kitabında Gantt özellikle çalışma çevresini tartışmaya açmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() 1919'daki "Organizing for Work" adlı kitabında Gantt iki ilkeden bahseder: bir, etkinlik miktarı zamana bağlı olarak ölçülür; iki, çizelge alanları etkinlik miktarını temsil eder, bu miktarın zamana bağlı olarak yapılandırılması önerilir ![]() Gantt program çizelgesi yılın her ayını gösterir, ince yatay çizgiler kullanır, parçaları ay boyunca üretim sırasıyla numaralar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine Gantt'a ait olan makine kayıt çizelgesi ve işçi kayıt çizelgesi de Gantt çizelgesiyle oldukça benzerdir, ancak bunlar her gün için hem fiili çalışma süresini hem de haftalık toplu çalışma zamanı gösterir ![]() ![]() ![]() Üretim programlarının görünürlüğünü artırmak için süreçlerin bağımlılığını gösteren bir gösterim yöntemi 1896 yılında Karol Adamiecki tarafından tasarlandı, bu 1903'teki Gantt'ın tanımlamalarına benzerdi ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|