Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
seçme, sistemi, sınav, sınavı, yeni, öğrenci

Öğrenci Seçme Sınavı Yeni Sınav Sistemi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öğrenci Seçme Sınavı Yeni Sınav Sistemi

Yeni Sınav Sistemi
Yükseköğretime Geçiş Sınavı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı

Yüksek Öğretim Kurumu'nun 2010 yılından itibaren uygulayacağı yeni sınav sisteminin ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı Mart ayının sonu ile Nisan ayının başı arasında yapılacaktır Yüksek öğretime geçiş sınavı şu anda uygulanan ÖSS-1 olarak bilinmektedir Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bİlimleri olmak üzere 4 bölümden oluşacaktır Her bölümden 40 soru olmak üzere 160 soru sorulacaktır 160 soruya 160 dakika verilecektir Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nı geçen öğrenciler Lisans Yerleştirme Sınavı'na girmeye hak kazancaktır
Lisans Yerleştirme Sınavı

Lisans Yerleştirme Sınavı

YÖK 2010 yılından itibaren 1999 yılı öncesi gibi 2 sınavlı sisteme dönüleceğini açıkladı ve ikinci sınavın 5 ayrı sınavdan oluşacağını açıkladı

Matematik-Geometri Sınavı (LYS 1),
Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji) Sınavı (LYS 2),
Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1 Sınavı (LYS 3),
Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya 2, Felsefe grubu) Sınavı (LYS 4)
Yabancı Dil Sınavı (LYS 5) olmak üzere 5 alanda yapılacağı bildirildi

Lisans Yerleştirme Sınavının adayların ders düzeyindeki bilgi ve yeteneklerini ölçen ve açıköğretim dışındaki, örgün lisans programlarına yerleştirmede esas alınacak başarı puanını belirleyen sınavlar olacağı ifade edildi
Açıklamada, "2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 45 maddesi hükümleri göz önünde bulundurularak, 'Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndaki test puanları üzerinden belirli yeterliliklerin aranması, LYS'deki derslere ait testlerin o sınavdaki ağırlıkları, puan türlerindeki testlerin o puan türünün hesaplanmasındaki ağırlıkları, üniversitelerden görüş almak suretiyle puan türlerinin niteliğini ve niceliğini belirleme, aynı yükseköğretim programı için birden fazla puan türü tanımlanması hususları ile yükseköğretime geçiş sisteminin gereksinim duyduğu diğer konular YÖK Genel Kurulu tarafından daha sonraki toplantılarında karara bağlanacak" bilgisine yer verildi

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com