![]() |
Teknisyen İlgili Resmi Kanun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Teknisyen İlgili Resmi Kanunİlgili Resmi Kanun 3795 sayılı Bazı Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında Kanun Kanun Numarası : 3795 Kabul Tarihi : 29/4/1992 Yayımlandığı R ![]() ![]() ![]() Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 31 Sayfa: Amaç Madde 1 ![]() ![]() Kapsam Madde 2 ![]() ![]() Unvanlar Madde 3 ![]() a) Endüstri meslek lisesi, kız meslek lisesi, teknik lise ve kız teknik lisesi mezunlarına, "teknisyen", b) Lise üstü iki yıl süreli yüksek teknik öğretim görenlere, "tekniker", c) Lise üstü üç yıl süreli yüksek teknik öğretim görenlere, "yüksek tekniker", d) Lise üstü dört yıl süreli yüksek teknik öğretim gören erkek teknik öğretmen okulu, erkek teknik yüksek öğretmen okulu, yüksek teknik öğretmen okulu ve teknik eğitim fakültesi mezunları ile kız teknik öğretmen okulu, kız teknik yüksek öğretmen okulunun ve mesleki eğitim fakültesinin teknik eğitim veren bölümlerinden mezun olanlara "teknik öğretmen", e) Teknik öğretmen unvanını kazananlar için ilgili teknik eğitim fakültelerince düzenlenecek en fazla iki yarı yıl süreli tamamlama programlarını başarıyla bitirenlere dallarında "mühendis", Unvanı verilir ![]() Bu unvanlar, eğitim görülen dalın ismi ile birlikte kullanılır ![]() Mühendislik Programlarının Düzenlenmesi Madde 4 ![]() ![]() Mühendislik Programlarının Uygulanması Madde 5 ![]() ![]() Yetki ve Sorumluluk Madde 6 ![]() ![]() Teknisyen, tekniker, yüksek tekniker ve teknik öğretmenlerin her meslek alanındaki yetki ve sorumluluklarına ait esas ve usuller; Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulunun da görüşleri alınarak Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir ![]() Geçici Madde 1 ![]() ![]() Madde 7 ![]() ![]() Madde 8 ![]() ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|