Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, koleji, ted

Ted Ankara Koleji

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ted Ankara Koleji

TED Ankara Koleji

Slogan
TED'li olmak ayrıcalıktır

Kuruluş
1930 TED Ankara Yenişehir Lisesi (Türkçe) 1953 TED Ankara Koleji (İngilizce)

Ülke
Türkiye

Türü
İlk ve Orta Öğretim Kurumu

Müdür
Merih Törüner (İlköğretim)- Aydın Ünal (Ortaöğretim)

Eğitim dili
İngilizce

Yabancı diller
Almanca, Fransızca

Öğrenci sayısı
5550

Web sitesi
wwwtedankarak12tr

Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji Ankara'da ilk ve orta öğretim düzeyinde eğitim veren bir vakıf okuludur 1930-1931 eğitim ve öğretim yılında anaokulu ile eğitim etkinliklerine başlamış, ardından 1931, 1933 ve 1936 yıllarında açılan ilkokul, ortaokul ve lise kısımlarıyla Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından biri haline gelmiştir
Ankara Koleji'nin eski hali olan TED Yenişehir Lisesi Atatürk'ün talimatıyla Türk öğrencilerinin misyoner okullarına gitmeden ana dilde çok iyi bir bilim eğitimi ve ek derslerle çok iyi yabancıdil öğrenmesi amacıyla kurulmuş ancak Atatürk'ün ölümü ve yabancı danışmanların çalışmaları sayesinde 1953 yılında yerini ingilizce eğitim yapan TED Ankara Kolejine bırakmıştır Bu çalışanlardan bir kısmı sonraki yıllarda İngiliz kraliçesi tarafından bizzat madalya ile ödüllendirilmiştir 1953 yılında yönetimi TED Ankara Koleji Vakfı'na bırakılan okul bugüne kadar 26,000'i aşkın mezun vermiştirTed Ankara Koleji'nin İncek'te bulunan yeni yerleşkesi, dünyanın en büyük ilköğretim ve lise yerleşkelerinden biridir TED Ankara Koleji Özel Lisesi'nde 3 tane eğitim programı seçeneği vardır Bunlar:

Ulusal program (Milli eğitim müfredetı uygulanır)
IB(Uluslararası Bakalorya) Programı
BİY(Bilim İnsanı Yetiştirme) Programı

TED Ankara Koleji'nin eğitim dili ingilizce olduğundan dolayı bu üç programda da dersler ingilizcedir Milli Eğitim Bakanlığı'nın da öngördüğü şartlar nedeniyle TED Ankara Koleji Lisesi'nde 9 sınıfı okumaya hak kazanmak için Türkçe ve İngilizce derslerinden yeterlilik(hazırlık)sınavına girilmesi ve en az 3(55) notu alması gerekilmektedir TED Ankara Koleji, TED Ankara Yenişehir Lisesi olarak kurulmuş cumhuriyetin ilk özel okuludur Yenişehir Lisesi Türkçe Eğitim-Öğretim uygulamaktaydı 1953 yılında lisenin bütün eğitimi Türkçe ve Edebiyat dersleri hariç İngilizceye çevrilmiştir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com