![]() |
Ted Ankara Koleji |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ted Ankara KolejiTED Ankara Koleji Slogan TED'li olmak ayrıcalıktır Kuruluş 1930 TED Ankara Yenişehir Lisesi (Türkçe) 1953 TED Ankara Koleji (İngilizce) Ülke Türkiye Şehir Ankara, İncek, Taşpınar Köyü Türü İlk ve Orta Öğretim Kurumu Müdür Merih Törüner (İlköğretim)- Aydın Ünal (Ortaöğretim) Eğitim dili İngilizce Yabancı diller Almanca, Fransızca Öğrenci sayısı 5 ![]() Web sitesi www ![]() ![]() ![]() Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji Ankara'da ilk ve orta öğretim düzeyinde eğitim veren bir vakıf okuludur ![]() ![]() Ankara Koleji'nin eski hali olan TED Yenişehir Lisesi Atatürk'ün talimatıyla Türk öğrencilerinin misyoner okullarına gitmeden ana dilde çok iyi bir bilim eğitimi ve ek derslerle çok iyi yabancıdil öğrenmesi amacıyla kurulmuş ancak Atatürk'ün ölümü ve yabancı danışmanların çalışmaları sayesinde 1953 yılında yerini ingilizce eğitim yapan TED Ankara Kolejine bırakmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ulusal program (Milli eğitim müfredetı uygulanır ![]() IB(Uluslararası Bakalorya) Programı BİY(Bilim İnsanı Yetiştirme) Programı TED Ankara Koleji'nin eğitim dili ingilizce olduğundan dolayı bu üç programda da dersler ingilizcedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|