Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
feyzioğlu, kitapları, turhan

Turhan Feyzioğlu Kitapları

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Turhan Feyzioğlu Kitapları

Kitapları

Kanunların Anayasaya Uygunluğunun Kazai Murakabesi (1951)

Demokrasiye ve Diktatörlüğe Dair (1957)

Devlet Adamı Atatürk (1963)

Atatürk ve Milliyetçilik

Türk Mill Mücadelesinin ve Atatürkçülüğün Temel İlkelerinden Biri Olarak Millet Egemenliği

Atatürk Yolu

Un Liberateur et un Modernisateur Genial Kemal Atatürk

Önce gelen :

Bedrettin Tuncel

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı

6 Ocak 1961 - 7 Şubat 1961

Sonra gelen :

Ahmet Tahtakılıç

Önce gelen :

Ali Akif Eyidoğan

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı

25 Haziran 1962 - 25 Aralık 1963

Sonra gelen :

Kemal Satır

Önce gelen :

Zeyyat Baykara

31 Mart 1975 - 21 Haziran 1977

Sonra gelen :

Turan Güneş

Orhan Eyüpoğlu

Önce gelen :

Necmettin Erbakan

Alparslan Türkeş

5 Ocak 1978 - 18 Eylül 1978

Sonra gelen :

Faruk Sükan

Orhan Eyüpoğlu

Önce gelen :

-

ODTÜ Rektörü

1960-1961

Sonra gelen :

Seha Meray

TC Mill Eğitim Bakanları

Rıza Nur | Hamdullah Suphi Tanrıöver | Mehmet Vehbi Bolak | İsmail Safa Özler | Hüseyin Vasıf Çınar | Şükrü Saraçoğlu | Mustafa Necati Uğural | İsmet İnönü | Recep Peker | Cemal Hüsnü Taray | Refik Saydam | Esat Sagay | Reşit Galip | Yusuf Hikmet Bayur | Zeynel Abidin Özmen | Saffet Arıkan | Hasan Ã?li Yücel | Reşat Şemsettin Sirer | Hasan Tahsin Banguoğlu | Hüseyin Avni Başman | Nuri Özsan | Ahmet Tevfik İleri | Rıfkı Salim Burçak | Hüseyin Celal Yardımcı | Ahmet Özel | Mehmet Atıf Benderlioğlu | Fehmi Yavuz | Bedrettin Tuncel | Turhan Feyzioğlu | Ahmet Tahtakılıç | Mehmet Hilmi İncesulu | Şevket Raşit Hatipoğlu | İbrahim Öktem | Nevzat Cihat Bilgehan | Orhan Dengiz | Mehmet İlhami Ertem | Orhan Oğuz | Şinasi Orel | İsmail Hakkı Arar | Sabahattin Özbek | Mustafa Üstündağ | Safa Reisoğlu | Ali Naili Erdem | Nahit Menteşe | Mustafa Necdet Uğur | Orhan Cemal Fersoy | Hasan Sağlam | Vehbi Dinçerler | Metin Emiroğlu | Hasan Celal Güzel | Avni Akyol | Köksal Toptan | Nevzat Ayaz | Turhan Tayan | Mehmet Sağlam | Hikmet Uluğbay | Metin Bostancıoğlu | Necdet Tekin | Erkan Mumcu | Hüseyin Çelik | Nimet Çubukçu |

25 Hükümet - 2 Milli Birlik Komitesi Hükümeti (5 Ocak 1961 - 20 Kasım 1961)Başbakan: Emin Fahrettin Özdilek

Başbakan: Cemal Gürsel

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı: Muharrem İhsan Kızıloğlu | Emin Fahrettin Özdilek

Devlet Bakanı: Ali Nasır Zeytinoğlu | Sıtkı Ulay | Hayri Mumcuoğlu | Hasan Adnan Erzi

Gümrük ve Tekel Bakanı: Cahit Talas | Fethi Aşkın | Adalet Bakanı: Ekrem Tüzemen | Kemal Türkoğlu | Kemal Sahir Kurutluoğlu | Milli Savunma Bakanı: Muzaffer Alankuş | İçişleri Bakanı: Muharrem İhsan Kızıloğlu | Dışişleri Bakanı: Selim Rauf Sarper | Maliye Bakanı: Mustafa Kemal Kurdaş | Milli Eğitim Bakanı: Ahmet Tahtakılıç | Turhan Feyzioğlu | İmar ve İskan Bakanı: Fehmi Yavuz | Mehmet Rüştü Özal | Mehmet Orhan Mersinli | Bayındırlık Bakanı: Sıtkı Ulay | Ali Mukbil Gökdoğan | Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı : Salih Ragıp Üner | Ulaştırma Bakanı: Mehmet Orhan Mersinli | Tarım Bakanı: Osman Tosun | Çalışma Bakanı: Cahit Talas | Ahmet Tahtakılıç | Ticaret Bakanı: Mehmet Baydur | Mustafa Kemal Kurdaş | Sanayi Bakanı: İhsan Soyak | Şahap Kocatopçu | Mustafa Kemal Kurdaş | Basın, Yayın ve Turizm Bakanı: Kemal Sahir Kurutluoğlu ·

Cihat Baban

26 Hükümet - 8 İnönü Hükümeti (20 Kasım 1961 - 25 Haziran 1962)Başbakan: İsmet İnönü

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı: Ali Akif Eyidoğan

Devlet Bakanı: Necmi Ökten | Hıfzı Oğuz Bekata | Turhan Feyzioğlu | Avni Doğan | Nihat Su

Gümrük ve Tekel Bakanı: Şevket Pulatoğlu | Adalet Bakanı: Kemal Sahir Kurutluoğlu | Milli Savunma Bakanı: İlhami Sancar | İçişleri Bakanı: Ahmet Topaloğlu | Dışişleri Bakanı: Selim Rauf Sarper | Feridun Cemal Erkin | Maliye Bakanı: Osman Şefik İnan | Milli Eğitim Bakanı: Mehmet Hilmi İncesulu | İmar ve İskan Bakanı: Mehmet Muhittin Güven | Bayındırlık Bakanı: Mehmet Emin Paksüt | Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı : Süleyman Suat Seren | Ulaştırma Bakanı: Mustafa Cahit Akyar | Tarım Bakanı: Ali Cavit Oral | Çalışma Bakanı: Bülent Ecevit | Ticaret Bakanı: İhsan Gürsan | Sanayi Bakanı: Fethi Çelikbaş ·

Basın, Yayın ve Turizm Bakanı: Kamran Evliyaoğlu

27 Hükümet - 9 İnönü Hükümeti (25 Haziran 1962 - 25 Aralık 1963)

Başbakan: İsmet İnönü

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı: Hasan Dinçer | Ekrem Alican | Turhan Feyzioğlu

Devlet Bakanı: Raif Aybar | Şevket Raşit Hatipoğlu | Ali Şakir Ağanoğlu | Vefik Pirinççioğlu | Hıfzı Oğuz Bekata | Necmi Ökten

Gümrük ve Tekel Bakanı: Orhan Öztrak | Adalet Bakanı: Abdülhak Kemal Yörük | Milli Savunma Bakanı: İlhami Sancar | İçişleri Bakanı: İlyas Seçkin | Orhan Öztrak | Vefik Pirinççioğlu | Hıfzı Oğuz Bekata | Kemal Sahir Kurutluoğlu | Dışişleri Bakanı: Feridun Cemal Erkin | Maliye Bakanı: Ferit Melen | Milli Eğitim Bakanı: İlhami Sancar | İbrahim Öktem | Şevket Raşit Hatipoğlu | İmar ve İskan Bakanı: Hayri Mumcuoğlu | Fahrettin Kerim Gökay | Bayındırlık Bakanı: İlyas Seçkin | Arif Hikmet Onat | Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı : Yusuf Azizoğlu | Fahrettin Kerim Gökay | Ulaştırma Bakanı: Rıfat Öçten | Raif Aybar | İhsan Şeref Dura | Tarım Bakanı: Mehmet İzmen | Çalışma Bakanı: Bülent Ecevit | Ticaret Bakanı: Ahmet Oğuz | Mehmet Muhlis Ete | Sanayi Bakanı: Fethi Çelikbaş | Basın, Yayın ve Turizm Bakanı: Celal Tevfik Karasapan ·

Turizm ve Tanıtma Bakanı: Nureddin Ardıçoğlu ·

39 Hükümet - 4 Demirel, 1 MC Hükümeti (31 Mart 1975 - 21 Haziran 1977)Başbakan: Süleyman Demirel

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı: Alparslan Türkeş | Turhan Feyzioğlu | Necmettin Erbakan

Devlet Bakanı: Gıyasettin Karaca | Hasan Aksay | Mustafa Kemal Erkovan | Osman Albayrak | Seyfi Öztürk

Gençlik ve Spor Bakanı: Ali Şevki Erek | Gümrük ve Tekel Bakanı: Orhan Öztrak | Adalet Bakanı: İsmail Müftüoğlu | Zeyyat Baykara | Milli Savunma Bakanı: Ferit Melen | İçişleri Bakanı: Sabahattin Özbek | Dışişleri Bakanı: İhsan Sabri Çağlayangil | Maliye Bakanı: Yılmaz Ergenekon | Milli Eğitim Bakanı: Ali Naili Erdem | İmar ve İskan Bakanı: Nurettin Ok | Bayındırlık Bakanı: Fehim Adak | Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı : Kemal Demir | Vefa Tanır | Ulaştırma Bakanı: Nahit Menteşe | İbrahim Aysoy | Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Korkut Özal | Köyişleri Bakanı: Vefa Poyraz | Sosyal Güvenlik Bakanı: Ahmet Mahir Ablum | Çalışma Bakanı: Ahmet Tevfik Paksu | Şevket Kazan | Ticaret Bakanı: Halil Başol | Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Abdülkerim Doğru | Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Mehmet Selahattin Kılıç | Kültür Bakanı: Rıfkı Danışman | Turizm ve Tanıtma Bakanı: Nahit Menteşe | Lütfi Tokoğlu ·

Orman Bakanı: Turhan Kapanlı

42 Hükümet - 3 Ecevit Hükümeti (5 Ocak 1978 - 12 Kasım 1979)Başbakan: Bülent Ecevit

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı: Orhan Eyüpoğlu | Hikmet Çetin | Turhan Feyzioğlu Faruk Sükan

Devlet Bakanı: Mehmet Salih Yıldız | Mustafa Kılıç | Lütfi Doğan | Ahmet Şener | Enver Akova | Ali Rıza Septioğlu | Hasan Korkut

Gençlik ve Spor Bakanı: Yüksel Çakmur | Gümrük ve Tekel Bakanı: Tuncay Mataracı | Adalet Bakanı: Mehmet Can | Milli Savunma Bakanı: Hasan Esat Işık | Neşet Akmandor | İçişleri Bakanı: Vecdi İlhan | İrfan Özaydınlı | Orhan Eyüpoğlu | Hasan Fehmi Güneş | Yerel Yönetim Bakanı: Mahmut Özdemir | Dışişleri Bakanı: Ahmet Gündüz Ökçün | Maliye Bakanı: Ziya Müezzinoğlu | Milli Eğitim Bakanı: Mustafa Necdet Uğur | İmar ve İskan Bakanı: Vecdi İlhan | Ahmet Karaaslan | Mehmet Yüceler | Bayındırlık Bakanı: Şerafettin Elçi | Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı : Mete Tan | Ulaştırma Bakanı: Güneş Öngüt | Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Mehmet Yüceler | Köyişleri ve Kooperatifler Bakanı: Ali Topuz | Çalışma Bakanı: Ahmet Bahir Ersoy | Sosyal Güvenlik Bakanı: Hilmi İşgüzar | Mehmet Salih Yıldız | Mete Tan | Ticaret Bakanı: Teoman Köprülüler | Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Orhan Alp | Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Deniz Baykal | Kültür Bakanı: Ahmet Taner Kışlalı | Turizm ve Tanıtma Bakanı: Alev Coşkun | Orman Bakanı: Vecdi İlhan | Ahmet Şener ·

Yusuf Kenan Bulutoğlu ·

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com