![]() |
Eritre Toplum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eritre ToplumToplum DemografikEritre'de etnik grubları gösteren bir harita ![]() Eritre'de bir düğün Eritre toplumu heterojen (farklı) etnik gruplara sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DilEritria düzlüklerinde yaşayan Rashaida çocukları ![]() Eritre'de bugün birçok dil konuşuluyor olmasına rağmen henüz resmi bir dilleri yoktur: Tigrinya dili ve Arapça en çok konuşulanlardır; İtalyanca ve İngilizce'de büyük oranda anlaşılır ![]() ![]() Eğitim Eritre'de beş kademeli eğitim vardır: ana okulu, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite ![]() ![]() ![]() Eritre eğitiminde en önemli ilkelerden biri Eritre'deki ana dillerinin herbirinin temel eğitimini vermek, ayrıca kendini geliştirmek ve fakirlikle mücadele etmeyi, vatana, millete iyi birey olmayı öğretmektir ![]() ![]() Eritre'deki eğitim sistemi ayrıca özel okulların da burada yatırım yapmasına yardımcı olmak, bütün gruplar için eşitliği sağlamak (örn, cinsiyet farkını, Etnik grup farkını ve sınıf markını vb ![]() ![]() Eritre eğitimindeki engeller ise geleneksel tabu, kayıt ve araç-gereç için ödenen okul ücretleri ve düşük gelirli halkın maliyetleri karşılayamaması ![]() DinBaşkent Asmara'da ön planda Enda Mariam Ortodoks Kilisesi, sol arkada Roma Katolik Katedrali ve sağ arkada Al Khulafa Al Rashiudin Camii ![]() Eritre'de iki büyük din vardır İslam ve Hıristiyanlık ![]() ![]() ![]() Mayıs 2002'den beri Eritre Hükümeti resmi olarak Sünni İslamı, Eritre Ortodoks Tewahdo Kilisesini, Katolizmi ve Evangelik Lüteryen Kilisesini tanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Yehova'nın Şahitleri, [16] Baha'i Faith, Yedinci gün Kilise inanışı ve çok sayıda Protestan mezhepleri kayıtlı değil ve serbestçe üye olamaz ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|