Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2000lerde, eğitim, güncel, sistemi, türkiyede, öğretim

Türkiye'de Eğitim Ve Öğretim Sistemi 2000'Lerde Eğitim Sistemi (Güncel)

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkiye'de Eğitim Ve Öğretim Sistemi 2000'Lerde Eğitim Sistemi (Güncel)

2000'lerde eğitim sistemi (güncel)
Okul öncesi ( ana okulu )
2009-2010 eğitim ve öğretim yılına girerken 1 yıllık okul öncesi uygulamasının yaygınlaşmasıyla ilk öğretim sistemi 9 yıla çıkarılmıştır Çok başarılı bir uygulama olmasına karşın yetersizdir Çocuğa daha bu dönemde çok iyi bir karakter analizi yapılmalı ve çoçuk tüm hayatı boyunca bu analizle yönlendirilmelidir, yani müzisyen olabilecek bir çocuğun daha anaokulunda seviyesinin ilgisinin tespitiyle bu yönüne dikkat edilerek eğitim almasını sağlamaya çalışılmalıdırMüzisyen olma yeteneğine sahip bir çocuğun doktor olmasını sağlamaya çalışmak ya da böyle bir eğitim sonucu çocuktan verim beklemek yanlış olurÖncelikle eğitim ve öğretimi birbirinden iyi ayırt etmek gerekir
İlköğretim
İlköğretim, Türkiye'de 8 yıl sürmektedir İlköğretim okullarının kesintisiz 8 yıl olması 28 Şubat sürecini takiben 55 hükümet (Mesut Yılmaz Hükümeti) döneminde 18 Ağustos 1997'de zorunlu kılınmıştır Kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz İlköğretim, kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve Devlet okullarında parasızdır - TC Anayasası'nın 42 Maddesi
Ortaöğretim (lise seviyesi)
2006 yılı itibariyle yurt genelinde 4 yıllık sisteme geçilmiştir
Açık Öğretim Lisesi

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com