Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eylül, gelişim, üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi Gelişim

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dokuz Eylül Üniversitesi Gelişim

Gelişim

1992'de Güzel Sanatlar Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, İşletme Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Onkoloji;Hemodiyaliz-Transplantasyon, Torbalı Meslek Yüksekokulu, Din Bilimleri Enstitüsü, Mühendislik-Mimarlık Fakültesinden ayrılan Mimarlık Fakültesi,
1995'te Tekstil, Hazır Giyim ve Boya Araştırma ve Uygulama Merkezi (TEKBOYAM),
1997'de Yabancı Diller Yüksekokulu,
1998'de Kafkasya-Orta Asya Akeoloji Araştırma Merkezi (KOMER), Jeotermal Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (JENARUM), Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM),
2001'de Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM), İstatistik ve Risk Analizleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (İRAMER), Su Kaynakları Yönetimi ve Su Kaynaklı Doğal Afetlerin Kontrolü Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUMER)
2002'de Beyin Dinamiği Multi-disipliner Araştırma ve Uygulama Merkezi,
2004'te Hukuk Araştırmaları Merkezi, Tekne Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sığ Jeofizik ve Arkeolojik Prospeksiyon Araştırma ve Uygulama Merkezi, Fauna ve Flora Araştırma ve Uygulama Merkezi, Anlaşmazlık Çözümü Araştırma ve Uygulama Merkezi,
2005'te Yüzey Teknolojileri ve Hasar Analizi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İzmir İli Stratejik Planlama, Yönetişim Araştırma ve Uygulama Merkezi,
2006'da Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEDAM, http://webdeuedutr/dedam/), Akademik Acil Tıp ve Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bilişim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Kalite Mükemmellik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi, Güç Elektroniği ve İşaret İşleme Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Köy Enstitüleri ve İsmail Hakkı Tonguç Araştırma ve Uygulama Merkezi,
2007'de Üniversite Sanayi Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur

Üniversite birimleri sayısı 63'e ulaşan Dokuz Eylül Üniversitesi bugün; Alsancak, Balçova, Bornova, Buca, Kaynaklar, Hatay, Narlıdere, Torbalı, İnciraltı ve Urla'da olmak üzere 10 fakülte, 9 yüksekokul, 1 konservatuar, 10 enstitü ve 27 araştırma ve uygulama merkezi, 3056 akademik personeli ile 46488 öğrenciye eğitim hizmeti vermektedir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com