Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, genel, madenciliği, uzunayak

Uzunayak Madenciliği Genel Bilgiler

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Uzunayak Madenciliği Genel Bilgiler

Genel bilgiler

Uzunayak Üretimi

Bu üretim yönteminin uygulanabileceği bölgelerde kömür yeraltında genelde 3-4 km uzunluğunda ve 250-400 m kalınlığındadır Üretim 1-2 metrelik dilimler halinde yapılır

Üretimin yapıldığı panonun başlangıcındaki galeriye tavan yolu, sonundaki galeriye ise taban yolu adı verilir Uzun ayaktan önce açılan bu galerilerin amacı, üretime yardımcı olmaktadır Ana galeriden giren temiz hava üretim panolarında dolaştıktan sonra kömür tozu, karbon dioksit, metan taşıyan kirli hava haline gelir Kirlenen hava, yeryüzündeki fanlarla toplanarak dışarı atılır

Uzunayak Üretim Yöntemi

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com