Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çengelköy, lisesi, tarihcesi

Çengelköy Lisesi Tarihçesi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çengelköy Lisesi Tarihçesi

Tarihçesi
İlk Dönem
Okul 23 Eylül 2001'de eğitim-öğretime başlamıştırİlk olarak Talimhane İlköğretim Okulunda 178 öğrenci ve 15 öğretmenle eğitim hayatına devam etmiştir
Geçiş Dönemi
15 Haziran 2002'de şu anda eğitim öğretime devam etmekte olduğu Bahçelievler MahallesiLekecinuri sokak 11 nolu binasına taşınmıştırYeni binada laboratuvar,rehberlik servisi ve uygun dersliklerin yeniden yapılandırma çalışmalarına başlanmıştır
Yeniden Doğuş
2002-2003 eğitim-öğretim yılında bünyesine Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesini de dahil ederek 915 öğrencisiyle eğitim öğretime devam etmiştirBu dönemde Genel Lisede 885 öğrenci Yabancı Dil Ağırlıklı Lisede de 60 öğrenci eğitim öğretime devam etmekteydi
2003-2004 eğitim-öğretim yılında ise okul mevcudum artmaya ve okul şekillenmeye başlamıştırFiziksel yönden eksiklerin giderilmesi için çalışmalar hızlandırılmış Bu dönemdeki mevcud Genel Lise 1337,Yabancı Dil Ağırlıklı Lise ise 182 öğrenciye ulaşmıştır
Gelişme Dönemi
2004-2005 eğitim-öğretim yılında Genel Lisedeki öğrenci sayısı 1350,Yabancı Dil Ağırlıklı Lisede ise 336 idiBu dönemde okulda sinevizyon odası çalışmaları başlamıştır 2005-2006 eğitim-öğretim yılında Akademik Lise 1395 öğrenci,Yabanci Dil Ağırlıklı Lisede ise 274 öğrenci eğitim öğretim almaktaydıBu dönemde Bilgisayar,Fizik,Kimya ve Biyoloji laboratuvarları hizmete girmiştirAyrıca açık ve kapalı spor kompleksi inşaatları başlatılmıştırBu dönemde açıkhava spor sahaları öğrencilerin hizmetine sunulmuşturBir önceki sene yapılan sinevizyon odası yenilenerek modern ve teknolojik bir yapıya kavuşturulmuştur 2006-2007 eğitim- öğretim yılına Akademik Lise 1947 öğrenci Yabancı Dil Ağırlıklı Lise ise 264 öğrenci ile başladı Okulun bünyesinde şu anda 74 derslik ve üç sınıfı bulunan bir de anasınıfı bulunmaktadır Okulda öğrenme merkezli,kalite ve teknolojiye yönelimli,sürekli ve katılımcı,öğrenci yetiştirme odaklı,öğrenim sistemleri uygulanmaktadır 29122006 tarihi itibariyle okulda 5 idareci ve 103 öğretmen eğitim öğretime aktif olarak devam etmektedir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com