08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çengelköy Lisesi Tarihçesi
Tarihçesi
İlk Dönem
Okul 23 Eylül 2001'de eğitim-öğretime başlamıştır İlk olarak Talimhane İlköğretim Okulunda 178 öğrenci ve 15 öğretmenle eğitim hayatına devam etmiştir
Geçiş Dönemi
15 Haziran 2002'de şu anda eğitim öğretime devam etmekte olduğu Bahçelievler Mahallesi Lekecinuri sokak 11 nolu binasına taşınmıştır Yeni binada laboratuvar,rehberlik servisi ve uygun dersliklerin yeniden yapılandırma çalışmalarına başlanmıştır
Yeniden Doğuş
2002-2003 eğitim-öğretim yılında bünyesine Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesini de dahil ederek 915 öğrencisiyle eğitim öğretime devam etmiştir Bu dönemde Genel Lisede 885 öğrenci Yabancı Dil Ağırlıklı Lisede de 60 öğrenci eğitim öğretime devam etmekteydi
2003-2004 eğitim-öğretim yılında ise okul mevcudum artmaya ve okul şekillenmeye başlamıştır Fiziksel yönden eksiklerin giderilmesi için çalışmalar hızlandırılmış Bu dönemdeki mevcud Genel Lise 1337,Yabancı Dil Ağırlıklı Lise ise 182 öğrenciye ulaşmıştır
Gelişme Dönemi
2004-2005 eğitim-öğretim yılında Genel Lisedeki öğrenci sayısı 1350,Yabancı Dil Ağırlıklı Lisede ise 336 idi Bu dönemde okulda sinevizyon odası çalışmaları başlamıştır 2005-2006 eğitim-öğretim yılında Akademik Lise 1395 öğrenci,Yabanci Dil Ağırlıklı Lisede ise 274 öğrenci eğitim öğretim almaktaydı Bu dönemde Bilgisayar,Fizik,Kimya ve Biyoloji laboratuvarları hizmete girmiştir Ayrıca açık ve kapalı spor kompleksi inşaatları başlatılmıştır Bu dönemde açıkhava spor sahaları öğrencilerin hizmetine sunulmuştur Bir önceki sene yapılan sinevizyon odası yenilenerek modern ve teknolojik bir yapıya kavuşturulmuştur 2006-2007 eğitim- öğretim yılına Akademik Lise 1947 öğrenci Yabancı Dil Ağırlıklı Lise ise 264 öğrenci ile başladı Okulun bünyesinde şu anda 74 derslik ve üç sınıfı bulunan bir de anasınıfı bulunmaktadır Okulda öğrenme merkezli,kalite ve teknolojiye yönelimli,sürekli ve katılımcı,öğrenci yetiştirme odaklı,öğrenim sistemleri uygulanmaktadır 29 12 2006 tarihi itibariyle okulda 5 idareci ve 103 öğretmen eğitim öğretime aktif olarak devam etmektedir
Kaynak : Wikipedia
|
|
|