Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bodrum, lisesi

Bodrum Lisesi

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bodrum Lisesi

Bodrum Lisesi, (2010-2011 öğretim yılı başı itibariyle Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi) Bodrum'un ilk ve halihazırda en büyük lisesidir
1972 Bodrum'un en güzide yerlerinden, geniş görüş açısına sahip Yokuşbaşı mevkisindedir Okul Müdürü Mahmut Özbelen' in emekliliğe ayrılmasının ardından müdürlük görevi vekaleten İsmail Altuner ve Turgay Kılavuz tarafından yapılmıştır 2009-2010 öğretim yılı ikinci yarı yılında okul müdürlüğüne Mustafa Göral Erdem atanmıştır Düz liselerin Anadolu liselerine veya meslek liselerine çevrilmesi kararından sonra okul 2010-2011 öğretim yılına anadolu lisesi olarak başlamıştır
Statüsü değişen okula, Bodrumu Rodos şövalyelerinden alıp Türk milletine kazandıran aynı zamanda Bodruma gelmiş tek padişah olan engin hoşgörülü ve kanun yapıcı büyük Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman' ın adı verilmiştir
Tecrübeli kadrosu ve tam donanımı ile akademik eğitime öğrenci hazırlayan Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesinde bu zamana kadar, tanınmış pek çok isim öğrenim görmüştür Okul, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleriyle de ilçede adından sık sık söz ettirir Her eğitim öğretim yılı sonu sergilediği tiyatro faaliyetleri özellikle takip edilen, beklenen etkinliklerindendir
Her yıl Mayıs ayının dördüncü günü Bodrum Lisesi Geleneksel Lokum Pilavı günü olarak mezunlarla halen okuyan öğrencilerin bir araya geldiği özel zamanlardır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com