![]() |
Kızılcabölük, Tavas |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılcabölük, TavasKızılcabölük, Türkiye Bilgiler Nüfus 4600 Rakım 950 metre Alan Kodu 0258 Yönetim Bölge Ege Bölgesi İl Denizli İlçe Tavas Tarihi Kızılcabölük, Aydın - Karacasu - Muğla yol güzergahında 1912 yılında kasaba olmuş, yaklaşık 5000 nüfuslu bu şirin kasaba köklü bir tarihe sahiptir ![]() Kızılcabölük kasabası, Orta Asya'dan göç edip gelen Avşarların kurduğu bir yerleşim yeridir ![]() ![]() ![]() Kızılcabölük, önceleri dağınık bir yerleşim düzenine sahipmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu durumdan rahatsız olan halk,zamanın Muğla valisi Cevher Paşa 'ya şikayet etmişler ![]() ![]() ![]() Günümüzde de kullanılan Kavak Camii'ni yaptırtmış ![]() ![]() Yaşlılardan ve yazılı kaynaklardan edinilen Bilgilere göre kasabamızın adı hakkında çeşitli Bilgiler ve söylentiler vardır ![]() ![]() Kasaba kurulurken dağınık olarak kurulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() Ninelerimiz, başlarını kırmızı bir örtü ile örterlermiş ![]() ![]() ![]() ![]() Kasaba idari yönden 1883 yılına kadar Muğla Menteşeoğulları beyliğince kalmış ve 1883 yılında yapılan bir yönetim değişikliği nedeniyle Tavas İlçeleriyle birlikte Denizli iline bağlanmıştır ![]() Kızılcabölük Denizli iline yaklaşık 50 km ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halkın geçim kaynağını tekstil, tarım, hayvancılık ve küçük el sanatları oluşturmaktadır ![]() ![]() Kasabada 3 İlköğretim okulu, 1 lise ve 1 adet Endüstri Meslek Lisesi bulunmaktadır ![]() ![]() Kasabanın devlet karayolu (Afrodisias - Karacasu) güzergahında olması nedeniyle yine bu güzergahtan Muğla ve Pamukkale' ye geçen turistlerin de uğrak yerlerindendir ![]() Kasabanın kuzey kısmında mevcut ve halen kazı işlemleri tamamlanamamış (Heraklia - Salbacea Hieronu) ve Ören tepesi her yıl yüzlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir ![]() HERAKLEİA SALBAKE HİERONU Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|