08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Uzel Holding Tarihçe
Tarihçe
1864 yılında Uzel Corporation'ın temelleri atıldı Uzel Ailesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun Rusçuk kentinde fayton üretmeye ve bu faytonların satışını gerçekleştirmeye başlar
Uzel imzalı, el yapımı faytonlar Osmanlı İmparatorluğu'nun dört bir yanında kullanılır 1937'deUzel Grubu'nun kurucusu ve ilk Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Uzel, Bursa'da bir şahıs firması kurar ve motorlu araçlar için yaprak yay üretimine başlar 1961 yılında, İbrahim Uzel motorlu bir taşıt üretme hayalini gerçeğe dönüştürür ve tarım traktörü üretimine başlar 1997'de Uzel hisselerinin %15'i Morgan Stanley'nin koordinasyonuyla İstanbul ve Londra borsalarında halka arz edilir 2005 yılında Uzel, global rekabet şartlarına erişebilmek amacıyla genel merkezini Hollanda'ya taşır, kurumsal kimliğini yeniler Avrupa'nın en köklü traktör üreticilerinden biri olan Holder Uzel Corporation bünyesine katılır Tarım ekipmanlarında dünya pazarlarının güçlü isimlerinden Kverneland Grubu ile distribütörlük anlaşması imzalanır ve son teknoloji ürünü ekipmanlar Uzel-Kverneland markasıyla pazara sunulur Ekipman ve biçerdöver üretim hattı açılır 2006 yılında, Uzel traktör ve ekipman alanında 16 yeni modeli pazara sunar 2006 yılında lansmanları yapılan Uzel Cottoncraft Pamuk Hasat Makinası ve Uzel Ön Yükleyici'ler çiftçilerce büyük ilgiyle karşılanır Mirage motosikletleri pazara sunulur Argentum Ventures N V Türkiye'de Century 21 Türkiye olarak gösterdiği başarılar ile 2006'da Almanya, Hırvatistan, Slovakya, Slovenya, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Azerbaycan ve Macaristan için Cendant Global Services B V (NYSE:CD)'den Century 21 ana Franchise lisansını alarak Avrupa'da bir Türk şirketi olarak bir ilki gerçekleştirir
Kaynak : Wikipedia
|
|
|