Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akademik, akdeniz, bilgiler, üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi Akademik Bilgiler

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Akdeniz Üniversitesi Akademik Bilgiler

Akademik bilgiler
Akademik yıl
Akdeniz Üniversitesi'nde akademik yıl Güz ve Bahar dönemi olarak iki döneme ayrılmıştır Güz dönemi Eylül-Ocak, Bahar dönemi Şubat-Haziran aylarını kapsamaktadır
Öğrenci işlemleri
Öğrencilerin kayıt, kabul, sınav ve değerlendirme işlemleri 2547 sayılı Yüksek Öğrenim Kanunu ve bu kanuna dayalı olarak çıkarılan Yüksek Öğrenim Kurulu kararlarına ve yönetmeliklerine göre yapılmaktadır Bu konuda Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan kitapçık kayıt sırasında öğrencilere sunulmaktadır
Kayıtlar
Akdeniz Üniversitesi'ne giriş ve kayıtlarla ilgili her türlü başvuru, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı'na yapılır Öğrenciler her dönem başında ilan edilen sureler içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar Akdeniz Üniversitesi'nde her öğrencinin kendi bölümünden bir danışmanı vardır Dönem kayıtlarında öğrenci akademik danışmanına başvurabilir Danışman, öğrencinin diğer sorunları ile de yakından ilgilenir
Yatay geçiş
TC ve yabancı uyruklu öğrencilerin bir yüksek öğrenim kurumundan diğerine ya da aynı üniversite'nin bir bölümünden diğerine geçişleri Yüksek öğretim Kurulu'nca belirlenen "Yüksek öğretim Kurumları Arasın'da öğrenciler'in Yatay Geçiş Esasları" na uygun olarak yapılır Akdeniz Üniversitesi içinde fakülte, yüksek okul veya bölümler arasında yatay geçişler "Yüksek Öğretim Kurumları Arasında Ön lisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik" çerçevesinde yapılır
Öğrenci Toplulukları

Uluslararası Gençlik Topluluğu
Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Topluluğu
Akdeniz Tanıtım Kulübü
Dağcılık Kulübü
Ekonomi Kulübü
Yayın Kulübü
Atatürkçü Düşünce Kulübü
Sinema Kulübü
Folklor Kulübü
Türk Sanat Müziği Kulübü
Astronomi Kulübü
Resim ve El Sanatları Kulübü
Yer Bilimleri Topluluğu
Antik Çağ Kültürleri Kulübü
Kuş Gözlem Kulübü
Radyo Kulübü
Müzik Toplulukları Kulübü
Türk Halk Müziği Kulübü
Felsefe Topluluğu
Ekoloji Kulübü
Fotoğraf Kulübü
Matematik Kulübü
Havacılık Kulübü
Öğrenci Bilimsel Araştırma Kulübü
Bilgisayar Kulübü
Elektronik Tanıtım Kulübü
Briç Kulübü
Dans Kulübü
Edebiyat Topluluğu
Girişimcilik ve Kariyer Kulübü
Hukuk Araştırmaları Kulübü
Motor Sporları Kulübü
Münazara Topluluğu
Toplumsal Duyarlılık Kulübü
Sigarayla Savaşanlar K
Sualtı Sporları Kulübü
Yelken Kulübü
Yaratıcı Sanatlar Tiyatro T
TiyatroMUZ Tiyatro T
Oyunevi Tiyatro Topluluğu
Tıp Fakültesi Tiyatro T
Hukuk Fakültesi Bizim Sahne Oyuncuları Tiyatro Topluluğu
Elmalı MYO Tiyatro Topluluğu
Eğitim Fakültesi Tiyatro Topluluğu
Mekanik Topluluğu
Korumalı Futbol Topluluğu (Amerikan Futbolu)

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com