Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karakterler, karakterleri, lost, yardımcı

Lost Karakterleri Yardımcı Karakterler

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lost Karakterleri Yardımcı Karakterler

Yardımcı Karakterler
Arkaplandaki Oceanic 815 kazazedeleri

İsim
Oyuncu(lar)
Sezon
Bölüm sayısı

Leslie Arzt
Daniel Roebuck
1, 3
9

Arzt, lise öğretmeni ve adada böcek koleksiyonu yapan bir kazazededir Olaylarda pek yer edinmez ama Kara Kaya adlı gemiyi bulmaya gidilirken Jack ve Locke ile gelir Kendisi ironik bir şekilde Jack, Locke, Kate ve Hurley'e dinamitleri nasıl kontrollü tutacaklarını anlatırken dinamitin elinde patlamasıyla ölür

Cindy Chandler
Kimberley Joseph
1, 2, 3
14

Cindy, 815 Oceanic uçağındaki hosteslerden biridir Yolculardan Gary Troup ile yakındırlar Kuyruk kısmındakilerle beraber adaya düşer ve Diğerleri tarafından kaçırılır Üçüncü sezonda onlardan biri gibi rahat bir yaşam sürerken görülür

Emma ve Zack
Kiersten Havelock ve Mickey Graue
2, 3
6

Kuyruk kısmındakilerle beraber olan bu iki çocuk, Diğerleri tarafından kaçırılır ve Cindy'nin gözetiminde Diğerleri ile yaşamaya başlarlar

Rose Henderson-Nadler
L Scott Caldwell
1, 2, 3, 4, 5
23

Kanser olan Rose Henderson, Bernard Nadler ile evlidir Kazazedelerle yaşar ve ikinci sezonda kuyruk kısmı yolcusu olan Bernard ile tekrar kavuşurlar Son sezonda adada kalmayı seçer

Scott Jackson ve Steve Jenkins
Christian Bowman ve Dustin Watchman
1, 2, 3, 4
10(Scott) - 16(Steve)

Orta kısımdaki kazazedelerden olan ikili sürekli birbirleriyle karıştılır Scott, Ethan tarafından öldürülsede bu durum hep geçerli olur Steve ise Kahana askerleri tarafından öldürülür

Edward Mars
Fredric Lane
1, 2, 3
12

Kate'in peşinde olup sonunda onu Avustralya'da yakalayan federal polis Kazanın ardından üçüncü günde Jack tarafından, yaraları nedeniyle acı çekerek ölmesin diye, öldürülür

Bernard Nadler
Sam Anderson
2, 3, 4, 5
23

Bir dişçi olan Bernard, Rose ile evlidir Adaya kuyruk kısmındakilerle gelir ama sonradan orta kısımdakilere katılır ve karısına kavuşur Kendisi Diğerleri tarafından kaçırılmayan veya öldürlmeyen tek kuyruk kısmı yolcusudur

Seth Norris
Greg Grunberg
1
3

Uçağın pilotu olan Seth Norris, kazanın olduğu gün Jack tarafından baş kısmının tek kurtulan kişisi olarak bulundu ama aynı gün Kara Duman tarafından öldürüldü

Gary Troup
Laird Granger ve Frank Torres
1,3
2

Cindy'nin sevgilisi olan Gary Troup bir yazardır Kazanın hemen ardından uçak tribünü tarafından çekilerek ölmüştür

Vincent
Madison ve Pono
1, 2, 3, 4, 5
41

Walt'un köpeği olan Vincent, sonradan Shannon'a verilmiştir Shannon ölünce sahipsiz kalmıştır ama kazazedeler tarafından hala sahiplenmekte ve kimi ufak işlere yaramaktadır

Neil "Frogurt"Sean Whalen
5
4

Neil ilk olarak "SOS" bölümünde Bernard tarafından anılmıştır Sonunda "The Adventures of Hurley and Frogurt"da gözüktü 5 sezonda geri döndü Kendisi zaman yolculukları başlamadan önce Faraday ile birlikteydi 1954 yılına giden Neil, bazı kazazedelerle beraber alevli oklarla vurularak öldürüldü

Diğerleri (The Others)

İsim
Oyuncu
Sezon
Bölüm sayısı

Alex
Tania Raymonde
2, 3, 4,5
20

Alex, Danielle Rousseau'nun kızıdır ve Diğerleri tarafından kazadan 16 sene önce kaçırılmıştır Bu zamanda Ben tarafından evlatlık edinmiştir Alex kazazedelere çoğu zaman yardım etmiştir ve sonradan tam anlamıyla onlara katılmıştır Karl'ın kız arkadaşıdır ama Ben onları ayırmaya çalışmaktadır Çünkü Alex hamile kalırsa, adanın doğası nedeniyle, ölecektir Yine de kendisi Keamy tarafından başından vurularak öldürülür

Richard Alpert
Nestor Carbonell
3, 4, 5
26

Ben'i Diğerleri'ne alan ve hiç yaşlanmayan kişidir Flashbacklerde Ben'i çocukken tanımıştır ve Juliet'i adaya getirmiştir Locke'u da hayatı boyunca gözlem altında tutmuştur Ben adadan gidince Locke'u lider yapmıştır Tüm bu zamanlarda kendisi hep aynı yaşta gözükmektedir Juliet, Richard'ın hep adada olduğunu ve yaşı sorulduğunda oldukça yaşlı olduğunu söyler Sonradan bu özelliğini Jacob sayesinde olduğu açıklanır

Mikhail Bakunin
Andrew Divoff
3
9

Rusya'da doğan ve sağ gözüne korsan gözlüğü giyen Mikhail, Alev İstasyonu'nda çalışmakta ve dış dünyayla olan bağlantıları kontrol etmektedir Kendisinin yaraları hızlı bir biçimde iyileşir hatta neredeyse hiç ölmez Beyin kanaması geçirir, zıpkınlanır ama hep hayatta kalır Üçüncü sezonda Looking Glass İstasyonu'nda bir el bombası patlatarak intihar eder ve bu patlama Charlie'nin ölümüne neden olur

Karl
Blake Bashoff
3, 4
11

Alex'in erkek arkadaşı olan Karl, Ben tarafından Alex ile yakınlık kurmasın diye hapsedilir ama Kate ve Sawyer tarafından kurtarılır Kazazedelere çeşitli yardımları dokunur Dördüncü sezonda Kahana askerleri tarafından öldürülür

Bea Klugh
April Grace
2, 3
3

Bea Klugh, Michael'ı onu kaçırdıkları zaman anlaşma yapmaya ve bazı arkadaşlarını kendilerine getirmeye ikna eden kişidir Diğerleri arasındaki yeri büyüktür Sonralardan Kate ve Sayid tarafından bulunmuş ama Mikhail tarafından kendi isteğiyle öldürülmüştür

Jacob
Carlton Cuse
3, 4
6

Diğerleri'nin asıl lideri olan Jacob'ı sadece Ben görmüş ve duymuştur Çok az insana gözükür ve ufak bir kulübede yaşar Locke onun yerine gelince onu göremez ama duyar Zaman içinde orada Christian Shephard'ı da görmeye başlar Beşinci sezonda Jacob'ın Richard gibi yaşlanmadığı ve onu öldürmek için bir aracıya ihtiyacı olan bir düşmanı olduğu ortaya çıkar Jacob'ın düşmanı yıllar sonra ölü olan Locke'un şeklini alıp Ben'i Jacob'ı öldürmeye zorlar ve başarılı olur Jacob'ın cesedini yakar

Danny Pickett
Michael Bowen
2, 3
7

Oldukça kinci ve sinirli bir adam olan Pickett, Kate ve Sawyer tutsakken onlara komutlar verirdi Karısı Colleen, Sun tarafından öldürülünce tüm öfkesini Sawyer'dan çıkarır Kate ve Sawyer kaçtıklarında onları yakalar ve Sawyer'ı vuracakken Juliet tarafından vurularak öldürülür

Ethan Rom
William Mapother
1, 2, 3, 5
15

Orta kısım yolcularına casus olarak gönderilen Ethan, kimliği deşifre olunca Charlie ve Claire'ı kaçırır Charlie'yi neredeyse öldüren Ethan, çocuk ölümlerini araştıran bir cerrahtır Charlie tarafından öldürülür Juliet, 1977'de Dharma ile çalışırken Amy ve Horace Goodspeed'in çocuğunun doğmasına yardım eder Bu çocuğun Ethan olduğu anlaşılır

Goodwin Stanhope
Brett Cullen
2, 3, 4
5

Goodwin, Diğerleri'nin terapisti Harper ile evlidir ama Juliet ile bir ilişkileri olmuştur Ben bunu öğrenince onu kanat kısmındaki kazazedelere casus olarak yollar ve deşifre olunca Ana-Lucia tarafından öldürülür

Tom
M C Gainey
1, 2, 3, 4
20

Bay Friendly olarakta bilinen Tom, sahte bir sakal giymektedir Ben'in en yakın adamlarındandır Michael'ı adaya dönmeye ikna edende kendisidir Sawyer tarafından vurularak öldürülür

Widmore ve Çalışanları

İsim
Aktör/Aktris
Sezon(lar)
Bölüm Sayısı

Charles Widmore
Alan Dale (yaşlı hali); Tom Connolly (genç hali); David S Lee(orta yaş)
2, 3, 4, 5
16

Diğerlerinin eski üyesi olan iş adamı ve Penny'nin babası Ben gelene kadar Diğerlerinin lideri olduğu söyleniyor Widmore ada halkının ve Desmond'ın düşmanıdır Adayı ele geçirmek için Kahan gemisini yollar

Penelope "Penny" Widmore
Sonya Walger
2, 3, 4, 5
12

Penny Widmore, Desmond'ın kız arkadaşıdır Desmond adaya düşünce onu aramaktan hiç vazgeçmez Sonunda onu, Oceanic Altılısını ve Frank Lapidus'u kurtarır Kurtulanların hikayesini örtbas eder ve Desmond'dan olan bebeği Charlie'yi doğurur

Matthew Abaddon
Lance Reddick
4, 5
4

Widmore'un gizemli çalışanı Locke engelliyken ona yardım ederken görünür Faraday, Charlotte, Miles, Lapidus ve Naomi'yi kiralayıp Kahana mürettebatını toplar Hurley adadan kurtulunca ondan bilgi almak için ziyaret eder Locke adadan gidince Widmore tarafından onla ilgilenmesi için görevlendirilir Kendisi Ben tarafından "tehlikeli" olduğu için vurulur

Naomi Dorrit
Marsha Thomason
3, 4
12

Matthew Abaddon tarafından adaya giden insanların başına getirildi Adaya paraşütle ulaşan ilk kişidir İlk başta Desmond'ı aradığını söyler ama asıl görevinin farklı olduğu anlaşılır Locke tarafından bıçakla yaralanır ve yarasından dolayı ölür

Martin Keamy
Kevin Durand
4,5
12

Martin Keamy Kahana'daki paralı askerlerin lideridir Eski bir denizci olan Keamy, Ben'i bulmakla görevlidir Danielle, Karl ve Alex'i öldürür Ben'i köşeye sıkıştırır ama Ben tarafından bıçaklanarak öldürülür Onun ölümü Kahana'nın infilak etmesine neden olur

Frank Lapidus
Jeff Fahey
4, 5
23

Lapidus aslında Oceanic 815 sefer sayılı uçağın pilotu olacaktı ama bilinmeyen bir sebepten dolayı görevini Seth Norris devralır Daniel, Miles ve Charlotte'u adaya getiren helikopterin pilotudur Oceanic Altılısının kurtarılmasında önemli rol oynar 5 sezonda 316 Ajira Havayollarının pilotu olarak görünür Uçak tekrar adaya düşer ve kurtulanların yanından Sun ile ayrılır

Captain Gault
Grant Bowler
4
3

Kahana gemisinin kaptanı olan Gault, Desmond ve Sayid ile görüşüp onlara Widmore'un planlarını anlatan kişidir Keamy ile hep atışır ve "kabin korkusu" nedeniyle kaçmaya çalışan adamlarını durdurmaya çalışır Keamy tarafından bir tartışma nedeniyle öldürülür

George Minkowski
Fisher Stevens
4
5

Kahana'daki iletişim subayı Zaman yolculuğunun neden olduğu, Desmond'ın da geçirdiği, semptomları kapınca ölür

DHARMA Girişimi elemanları

İsim
Oyuncu(lar)
Sezon
Bölüm sayısı

Amy
Reiko Aylesworth
5
3

Kocası Diğerleri tarafından öldürülen Dharma üyesi Sawyer ve Juliet onun hayatını kurtarırlar Üç yıl sonra Horace Goodspeed ile evlenir ve ondan Ethan'ı doğurur

Annie
Madeline Carroll
3
1

Ben'in Dharma'daki çocukluk arkadaşı Kendisi Ben'e hatıra olarak oyuncak bebekler vermiştir Dharma'ya yapılan saldırıda akıbeti bilinmemektedir

Pierre Chang
François Chau
2, 3, 4 5
15

Dharma videolarında çeşitli isimlerle gözüken çalışan Bir kolu protezdir 5sezonda ilk defa net olarak gözükmüştür ve Miles'ın babası olduğu ortaya çıkmıştır

Gerald ve Karen DeGroot
Michael Gilday ve Courtney Lavigne
2
4

Dharma Girişimciliği, Hanso Kurumunun finansal yardımıyla, kuran evli çift

Kelvin Joe Inman
Clancy Brown
2
3

Eski bir asker olan Kelvin, Irak'ta Sayid ile karşılaşmıştır Adaya ise Desmond ile Dharma adına çalışmaya gelmiştir Ta ki Desmond tarafından kazara öldürülene kadar

Horace Goodspeed
Doug Hutchison
3,4 ,5
7

Dharma'nın adadaki lideri Ben'in doğumuna yardım etmiş ve hem onu hem de babası Roger'ı Dharma'ya almıştır Horace sonradan Amy adlı bir kadın ile beraber görünür ve ikisinin bir çocuğu olur Bu çocuk Ethan'dır Diğerleri ile diplomatik görüşmeler yapar Richard ile anlaşmalar yapmıştır Horace, "Temizlik" adlı Diğerleri saldırısı sırasında öldürülür Ama yıllar sonra John'a halisünasyon olarak görünür

Alvar Hanso
Ian Patrick Williams
2
1

Hanso kuruluşunun başkanı ve Dharma'nın finansal sorumlusu "Orientation" videosunda görülebilir

Roger Linus
Jon Gries
3, 5
7

Ben'in babası ve Dharma çalışanı Sayid, Dharma tarafından esir tutulurken onunla karşılaşır Ben tarafından, Dharma'ya yapılan saldırıda öldürüldü Cesedi,yıllar sonra Hurley tarafından bulundu

Stuart Radzinsky
Eric Lange
5
7

Dharma'nın araştırma ekibinin başı 70'lerde Alev İstasyonunda çalışıp Kuğu İstasyonunu düzenledi Yıllar sonra Kuğu'da Kelvin ile yaşayıp 108 dakikada bir düğmeye basmıştır Kelvin'in dediği kadarıyla pompalı ile ağzına sıkıp intihar etmiştir

Diğer Karakterler

İsim
Aktör/Aktris
Sezon(lar)
Bölüm Sayısı

Anthony Cooper
Kevin Tighe
1, 2, 3
5

Acımasız bir dolandırıcı olan Cooper, Locke'un babası ve Sawyer'ın ailesinin ölmesine neden olan kişidir Locke'u böbrek ameliyatı için kandırır ve onu başından savar Locke onun ortaklarını ortaya çıkarmaya çalışınca Cooper onu camdan atar ve felç kalmasına neden olur Diğerleri Cooper'ı adaya getirirler Burada Sawyer onu öldürerek intikamını alır

Bram
Brad William Henke
5
7

Bram, Widmore'a karşı bir organizasyona üyeymiş gibi gözüken gizeml biridir 2004'te Miles'a ekibine katılmasını istemiş Ayrıca kendisi Ajira 316 sefer sayılı uçakta bulunmuştur Ilana ile birbirlerine "heykelin gölgesinin altında ne yatıyor ?" gibi enigmatik sorular sormaktadır

Caesar
Said Taghmaoui
5
4

Ajira 316 sefer sayılı uçakta olan Caesar, kazadan sonra Ilana, Frank, Ben ve Locke ile iletişim kurar Ben'e ait olan *****ı bulup ona gösterince Ben onu alır ve Caesar'ı vurur

Diane Janssen
Beth Broderick
1, 2, 3, 4
5

Kate'i kocasını öldürdüğü için asla affetmeyen annesi Buna rağmen, Kate döndüğünde onu karşılar ve davasına katılır

Nadia Jazeem
Andrea Gabriel
1, 2, 3, 4
6

Sayid'in çocukluk arkadaşı Irak askerleri tarafından esir alınır ama Sayid onun kaçmasına yardım eder Batıya doğru gider ve Locke ile Charlie ile karşılaşır Sayid adadan kurtulunca onunla evlenir ama Widemore'un adamlarından biri tarafından öldürüldüğünü zandelmesi sağlanır Sayid bu olaydan sonra Ben için çalışmaya başlar

Ilana
Zuleikha Robinson
5
14

Widmore'a çalışan Avellino, Sayid tarafından öldürülünce, Ilana Sayid'i yakalamak için görevlendirilir Ajira 316 sefer sayılı uçağın kazasından sonra kazazedelere önderlik etmeye başlar Frank'e "heykelin gölgesinde ne yattığını" sorar ve sonra onu bayıltır

Jae Lee
Tony Lee
2, 3
3

Sun'a İngilizce öğreten ve daha sonra aralarında ilişki yaşayan kişi Sun'ın babası Jin'i onu öldürmesi için gönderir ama Jin, oan Kore'yi terk etmesini söyler Jae çok geçmeden apartmandan atlayarak intihar eder

Cassidy Phillips
Kim Dickens
2, 3
4

Sawyer'ın eski sevgilisi olan Cassidy, Iowa'da Kate ile karşılaşır Sawyer ile hapishanede tekrar karşılaşır ve ondan bir çocuğu olduğunu öğrenir

Christian Shephard
John Terry
1, 2, 3, 4
18

Jack ve Claire'in babası olan Christian, cerrahların başıdır ama *****lü ameliyat yaptığı için ayrılır Avustralya'da kaybolur ve sonradan kalp krizi geçirerek öldüğü anlaşılır Adada pek çok defa görünmüşür

Sarah Shephard
Julie Bowen
1, 2, 3
5

Geçirdiği trafik kazası ile Jack tarafından ameliyata alınan ve iyileştirilen Sarah, sonradan onunla evlenir Ancak Sarah, Jack ile boşanır Jack adadan kurtulduğu süreçte Sarah hamiledir

Eloise Hawking
Fionnula Flanagan
3, 5
8

Desmond ile önceden tanışan Hawking aynı zamanda Ben'e adaya ne kadar zaman önce dönmeleri gerektiğini söyleyen kişidir Aynı zamanda adaya nasıl dönüleceğini de anlatır Öncelerden Dharma için çalışan Hawking aynı zamanda Daniel'ın annesidir

Danielle Rousseau
Mira Furlan; Melissa Farman (genç hali)
2, 3, 4,5
25

Danielle Rousseau, kazadan 16 yıl önce adaya bilim ekibi ile gelir Onları hastalıklarından dolayı öldürür ve Alex'i doğurur ama Alex, Diğerleri tarafından kaçırılır Kazazedelere hep yardım eder ama 4 sezonda Kahana askerleri onu öldürürler Beşinci sezonda Jin zamanda yolculuk yapar ve Rousseau ve bilim ekibi ile karşılaşır

Yemi
Adetokumboh M'Cormack
2, 3
4

Yemi, Eko'nun kardeşi ve bir rahiptir Bir ********** işinde Yemi, Eko'yu ihbar eder ama kazara kendisi öldürülür Eko onun ölümüyle rahip olur Adada ise Yemi, Eko'ya görünmeye başlar

Diğer ada dışı karakterler

İsim
Oyuncu
Ana karakterlerle göründükleri an(lar)
Bölüm sayısı

Sam Austen
Lindsey Ginter
Kate (üveybabası), Sayid (tutsak alan kişi)
2

Rachel Carlson
Robin Weigert
Juliet (kızkardeşi)
2

Teresa Cortez
Rachel Ticotin
Ana Lucia'nın annesi ve patronu
2

Chrissy
Meilinda Soerjoko
Bilet satıcısı
3

JD
John Dixon
Uçuş memuru
3

Mary Jo
Brittany Perrineau
Sawyer (kız arkadaşı), Hurley (lotto kızı)
3

Mr Kwon
John Shin
Jin (babası), Sun (kayınbabası)
2

Carole Littleton
Susan Duerden
Claire (annesi)
2

Lindsey Littleton
Gabrielle Fitzpatrick
Claire (teyzesi)
2

Susan Lloyd
Tamara Taylor
Michael (kız arkadaşı), Walt (annesi)
2

Emily Annabeth Locke
Swoosie Kurtz
Locke (annesi)
2

Richard Malkin
Nick Jameson
Claire (medyumu), Eko (tanıdığı)
2

Jason McCormack
Aaron Gold
Ana Lucia (saldırganı; kurbanı)
2

Michael's mother
Starletta DuPois
Michael (annesi), Walt (babaannesi)
2

Michelle
Michelle Arthur
Uçuş görevlisi
3

Randy Nations
Billy Ray Gallion
Locke (idarecisi), Hurley (resmi idarecisi)
5

Nurse
Julie Ow
Locke (hemşiresi), Jack (yardımcısı)
2

Liam Pace
Neil Hopkins (yaşlı), Zack Shada (genç)
Charlie (büyük abisi)
4

Megan Pace
Multiple
Charlie (yengesi)
2

Simon Pace
Robin Atkin Downes ve John Henry Canavan
Charlie (babası)
2

Mr Paik
Byron Chung
Sun (babası), Jin (kayınbabası ve patronu)
4

Carmen Reyes
Lillian Hurst
Hurley (annesi)
3

David Reyes
Cheech Marin
Hurley (babası)
2

Adam Rutherford
Uncredited
Shannon (babası), Boone (üveybabası), Jack (hastası; karısına arabası ile çarpan kişi)
2

Margo Shephard
Veronica Hamel
Jack (annesi)
3

Marc Silverman
Zack Ward (yaşlı)
Jack (arkadaşı)
2

Leonard Simms
Ron Bottitta
Hurley (arkadaşı)
2

Big Mike Walton
Michael Cudlitz
Ana Lucia (partneri), Hurley (sorgucu)
2

Helen
Katey Sagal
Locke (sevgilisi)
3

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com