Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anadolu, ankara, lisesi, milli, piyango

Ankara Millî Piyango Anadolu Lisesi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ankara Millî Piyango Anadolu Lisesi

Ankara Milli Piyango Anadolu Lisesi Milli Piyango idaresi tarafından yapılmış bir okuldur1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında eğitim-öğretime başlamıştır Aynı öğretim yılı içinde Anafartalar Anadolu Lisesi okula taşınmış ve tek müdürlük altında iki okul birleşmiştir1994-1995 Eğitim öğretim yılında MLO projesi kapsamına alındıktan sonra daha çok tercih edilir hale gelmiştir Konum itibariyle Ankara'nın sosyal olarak kabul gören bölgelerine neredeyse yürüyüş mesafesinde olması, birçok liseye göre daha rahat olması - ki öğrencilerinin rahatlığından kaynaklanmaktadır - MPAL'i çekici kılan bazı özelliklerdir
Okulun verdiği eğitimle birlikte, MPAL öğrencisi olan insanların yüksek başarıları da okulu başarılı kılmaktadır 2008'de ilk 1000 e 10 kişi, 2009 ÖSS de tek EA sınıfında ilk 500 e 5 kişi sokmuştur, ya da öyle sayılmaktadır, kısmen başarılıdır Okul kapısının önündeki zeminde, eski okul müdürünün( Mehmet Ali Çelebi) kendi yaptırdığı bahce zemininde isminin ilk harfleri yazmaktadır Öğrencileri tarafından "İmparator" lakabıyla anılan Mehmet Ali Çelebi, uzun yıllar çalıştığı lisede görevi başındayken geçirdiği kalp kriziyle yaşama gözlerini yummuştur Sevenleri ve öğrencilerinin katıldığı cenaze töreninin ardından Ankara'da köyüne defnedilmiştir Şu anda görev yapmakta olan Hacı Ali Okur onun vefatının ardından göreve getirilmiştir
2009'da okul müdürü Hacı Ali Okur'un basınla başı belaya girmiş, eski bir öğretmenin (Ahmet Polat) yazdığı yazılar yüzünden soruşturma açılması gündeme gelmiştir Söz konusu haber şöyledir;
Bir uğursuzluk var başlıklı haber şöyledir; Sendikamıza gelen bilgilere göre, 2 Ocak'ta, girişte yer alan hizmetli odasında iki kadın kurşun döküyor Durum okul müdürüne iletiliyor Okul müdürü, 'Ben işiniz olmayan yere girmeyeceksiniz demedim mi?' diyerek öğretmenlere bağırıyor Müdür, 1 Ocak'taki doğalgaz faciasında ölen iki öğrencinin bu okuldan mezun olduğunu, okul bahçesinde ders çıkışında 9 sınıf öğrencisinin bıçaklandığını ve bir öğrencinin babasının öldüğünü belirterek, bu olayların arka arkaya yaşanmasının normal olmadığını ve okulun üzerinde kara bulutlar dolaştığını ifade ediyor Müdür, bu olaylardan dolayı insanların 'okulda bir uğursuzluk var' diyerek kendisine geldiklerini söylüyor Yine gelen bilgilere göre, müdürün bilgisi dahilinde, uğursuzluğun gitmesi için kurban parası da toplanıyor Olayın internet sitesinde yayımlanması üzerine müdür, olayı inkar ediyor Eğitim sorunlarının bilimsel yöntemlerle çözümü yerine, bu tarz hurafe yaklaşımlarla çözüm arama girişimleri bakanlığın gerici, ırkçı kadrolaşmasının sonucudur Laik, bilimsel eğitim verilmesi gerekirken hurafe yaklaşımlarla eğitimin sorunlarına çözüm arayanları bakanlık derhal görevden almalıdır

İddiaları Reddetti başlıklı bir diğer haber de şöyledir; Okur ise kurşun döktürme gibi bir olayın yaşanmadığını belirterek, iddiaları reddetti Okur, daha önce okulda çalışan İngilizce öğretmeni Ahmet Polat'ın, yaşanan bazı sorunlar nedeniyle başka bir okulda görevlendirildiğini söyledi Ankara'da yeni yılı kutlamak için Birlik Mahallesi'ndeki bir evde toplanan ve sızan doğalgazdan zehirlenerek hayatını kaybeden Bilkent Üniversiteli 7 öğrenciden Özgür Attila ve Oğuzhan Tozburun, Milli Piyango Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştu
Yazar notu:Bu olayların olduğu dönemde orada okuyan bir çok öğrenci bu olayların hepsine şahit olmuş ve haberi doğrulamışlardır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com