Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakü, kafkas, üniversitesi

Bakü Kafkas Üniversitesi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bakü Kafkas Üniversitesi

Kafkas Üniversitesi
Qafqaz Universiteti

Kuruluş tarihi
1993

Tür
Vakıf

Rektör
Prof Dr Ahmet SANİÇ

Ağ sayfası
Bakü Kafkas Üniversitesi resm sitesi

Kafkas Üniversitesi(Azerice :Qafqaz Universiteti ) 1993 yılında Azerbaycan'ın Bakü şehrinde kurulmuş olan özel türk üniversitesidir Kafkas Üniversitesi Azerbaycan' da kurulan ilk ve tek yabancı üniversite olma özelliğine sahiptir Azerbaycan Eğitim Bakanlığı'nın verilerine göre özel üniversiteler arasında kontenjanını doldurma oranına göre birinci sırada yer almaktadır
Üniversitede Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk ve Eğitim olmak üzere 4 farklı fakültede 20 bölümde lisans eğitimi verilmektedirİlimler Enstitüsü bünyesinde ise 10 farklı anabilim dalında yüksek lisans eğitimi verilmektedir Ayrıca 2006-2007 öğretim yılından itibaren iki anabilim dalında MBA programı ve 4 farklı alanda doktora eğitimi başlamıştır
Kafkas Üniversitesi Azerbaycan'da TOEFL IBT sınavını organize eden ilk kurumdur

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com