Bay X Kaç Tane Balık Tutmuştur ? |
06-28-2008 | #1 |
[KAPLAN]
|
Bay X Kaç Tane Balık Tutmuştur ?Bay X balık avından döndüğünde "tuttuğum balıklardan ikisi dışında hepsi lüfer,ikisi dışında hepsi kefal, ikisi dışında hepsi uskumru" diyor Bay X kaç tane balık tutmuştur? 2706
|
Cevap : Bay X Kaç Tane Balık Tutmuştur ? |
06-28-2008 | #2 |
KRDNZ
|
Cevap : Bay X Kaç Tane Balık Tutmuştur ?3 tane tabii ki:) |
06-28-2008 | #3 |
kezban
|
Cevap : Bay X Kaç Tane Balık Tutmuştur ?sanırım dört balık isimlerinden değil tadından anlarım ben ama bence orda verilen üç ad varya,ikisi aynı balıgın ismiyse,yöreye göre değişmişse dört adet balık vardırayy biraz karısık oldu sanırım :)
06-28-2008 | #4 |
KRDNZ
|
Cevap : Bay X Kaç Tane Balık Tutmuştur ?3 tane çünkü 2 si dışında hepsi dediğinde geriye 1 kalıyo toplam 3 yapar Bilmem anlatabildim mi:) yani 1 lüfer, 1 uskumru ve 1 de kefal tutmuş bay x |
06-28-2008 | #5 |
gothicc_girll26
|
Cevap : Bay X Kaç Tane Balık Tutmuştur ?lüferleri 'L' , kefalleri 'K' , uskumruları 'U' ile gösterelim Toplam balık sayısıda X olsun K+L+U=X ve 2+L=X 2+U=X 2+K=X bu üç denklemi altalta toplrsk, 6+L+U+K=3X ve L+U+K dğeri yrine X yazrsk X= 3 bulrz sanırım=) doğrumu?=)
06-28-2008 | #6 |
kezban
|
Cevap : Bay X Kaç Tane Balık Tutmuştur ?hıımben yanlıs bir secım yapmısım krdnzteşekkürlerr |
06-29-2008 | #7 |
[KAPLAN]
|
Cevap : Bay X Kaç Tane Balık Tutmuştur ?Doğru cevap "3" olmalıydı Tebrikler KRDNZ ve gothic_girll26 |
|