![]() |
Erzurum'un Doğal Güzellikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum'un Doğal GüzellikleriNarman Kanyonu (Kırmızı Periler Vadisi) (Narman) ![]() ![]() Ardından da Narman Kanyonu gezi programlarına dahil olmuştur ![]() Narman Kanyonu doğal oluşumlu bir vadi olup, Kapadokya’daki peri bacalarına benzer niteliktedir ![]() Bu vadide çeşitli hayvanlar yaşamakta olup bunların başında; Kaya Kartalı, Şahin, Kerkenez, Atmaca, Kınalı keklik, Bıldırcın, Kaya bülbülü, Çinte, Toygar, Kırlangıç, Arı Kuşu, Serçe, Saksağan ve Karga gelmektedir ![]() Ayrıca vadide; Gelengi(Yer Sincabı)Afrika Tavşanı, Tilki, Kurt, Domuz, Su Samuru, Tavşan, Ayı ve Porsuk gibi memeli hayvanlar da bulunmaktadır ![]() Tortum Şelalesi (Tortum) ![]() Tortum Çayı’nın 48 m ![]() ![]() Tortum Şelalesi yörenin önemli bir mesire yeridir ![]() Günümüzde burasının milli park haline getirilme çalışmaları sürdürülmektedir ![]() Akdağ (Ilıca) Erzurum’un Ilıca ilçesinde, Dumlu Dağı eteğindeki Akdağ Köyü bahçe ve kaplıcaları yöre halkı tarafından mesire yeri olarak kullanılmaktadır ![]() Buradaki Dumlu Dağı’nın zirvesi deniz seviyesinden 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı zamanda I ![]() ![]() Bu nedenle de halk tarafından ziyaret edilmektedir ![]() Tekederesi Göleti (Merkez) Erzurum’a 22 km ![]() bulunan DSİ tarafından sulama amaçlı yapılan Tekederesi Göletinin çevresi ağaçlıklı olduğundan piknik ve mesire yeri olarak kullanılmaktadır ![]() Buradaki gölette Aynalı Sazan Balığı üretilmektedir ![]() Balıklı Göl (Merkez) Erzurum Merkez ilçesine bağlı Söğütlü Köyü’nde bulunan Balıklı Göl günümüzde mesire yeri olarak kullanılmaktadır ![]() Palandöken Dağı (Merkez) ![]() ![]() ![]() ![]() Palandöken dağ sıraları, korunaklı vadiler ve ağaçlandırma alanları dışında genelde çoraktır ![]() Bu bölgelerde bozkır ve çalılar genel bitki örtüsünü oluştururlar ![]() Ancak erozyonun yüksek olmasından ötürü de dik yamaçlarda aniden ortaya çıkan düzlüklerle karışık bir topoğrafik karışım ortaya çıkar ![]() Yükselti arttıkça geniş çanaklar ve koni şekilli doruklar belirir ![]() Burada Büyük Ejder Tepesi’nin kuzey ve güney yamaçlarında 12 km ![]() ![]() Bu kayak merkezinin Erzurum havalimanına uzaklığı 15 km ![]() ![]() Palandöken kayak tesisleri Uluslararası Kayak Federasyonu’nca dünyanın ikinci büyük kayak merkezi olarak kabul edilmiştir ![]() Bugün buradaki pist ve tesisler Hınıs Boğazı’na doğru genişletilmiştir ![]() |
![]() |
![]() |
|