![]() |
Bozkanat Köyü Solhan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bozkanat Köyü SolhanBilaloğlu Köyü Merkez - Bilaloğlu Köyü Hakkında - Bilaloğlu Köyü Tanıtımı -Bilaloğlu Köyü Resimleri İlçe: SOLHAN - İl: BİNGÖL Köy Muhtarı: TAYYİP DÖNER Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (426) 214 75 79 Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 713 1997 686 İle Uzaklığı: 76 km İlçeye Uzaklığı: 30 km Rakım: 1190 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Yok Bingöl Bilgiler Nüfus 510 (2007) Koordinatlar Posta Kodu 12700 Alan Kodu 0426 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Bingöl İlçe Solhan Bozkanat, Bingöl ilinin Solhan ilçesine bağlı bir köydür ![]() ![]() Tarihçe köy çok eski bir yerleşim yeridir tam olarak bir tarihi bilinmesede ilçede bulunan hazarşah köyüyle beraber ilçenin en eski yerleşim yerlerinden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün [köyün en meşhur yemeği zerbettir köyde komşuluk ve misafirlik ilişkileri son derece gelişmiştir köyün halay oyunları meşhurdur köyde hemen hemen her türlü meyve yetişmekte ve fazlaca bir miktarda bulunmaktadır)köyde konuşulan dil zazacadır ![]() ![]() ![]() Eğitim köyde topluca ve bozkanat ilköğretim okulu bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Bingöl iline 76 km, Solhan ilçesine 28 km uzaklıktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mezraları 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() ![]() ![]() Ulaşım köye tren yolu ve kara yolu ile ulaşmak mümkündür ![]() ![]() ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 510 2000 700 1997 713 Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu, içme suyu şebekesi, mevcuttur Kaynak:Vikipedi Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|