|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anadolu, bölgesinin, doğu, hangilerdir, yemekleri, ünlü |
![]() |
Doğu Anadolu Bölgesinin Ünlü Yemekleri Hangilerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu Bölgesinin Ünlü Yemekleri Hangilerdir?Doğu Anadolu ünlü yemekleri, Doğu anadolunun yemekleri Kesmeli Yeşil Mercimek Çorbası Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı erişte (kesme) 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı kuru nanr 2 çorba kaşığı un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 8-10 bardak su ya da et suyu Yapımı: Yeşil mercimek bir gece önceden ıslatılır, ertesi günü haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malatya Usulu Tarhana Çorbası Malzemeler: 250 gr Malatya tarhanası 1 su bardağı siyah nohut Yarnm kg ıspanak 4 çorba kaşığı kavurma 2 su bardağı yoğurt 8 su bardağı su ya da et suyu 1 tatlı kaşığı tuz Yapımı: Bir gece önceden Malatya tarhanası ve siyah nohut yıkandıktan sonra aynı suya ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğu Anadolu Bölgesinin Ünlü Yemekleri Hangilerdir? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu Bölgesinin Ünlü Yemekleri Hangilerdir?Mişmiş Tatlısı Malzemeler: Yarım kg gün ışığında kurutulmuş kayısı 1 çay bardağı şeker 1 çorba kaşğı kahvaltılık tereyağı 1,5 su bardağı su 1 çay bardağı dövülmüş ceviz Yapımı: Tereyağı tavada eriyince yıkanmış, süzülmüş kayısı kuruları atılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SAÇ EKMEĞİ TATLISI MALZEME 10 yumurta Yarım kilo un Bir miktar süt Bal veya reçel HAZIRLANIŞI Bir kapta 10 yumurta kırılır unla iyice çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|