![]() |
Seyitusagi Köyü, Malatya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seyitusagi Köyü, MalatyaSeyitusagi Köyü Hakkında - Seyitusagi Köyü Resimleri - Seyitusagi Köyü Tanıtım İlçe: YEŞİLYURT - İl: MALATYA Köy Muhtarı: Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 208 1997 276 İle Uzaklığı: 24 km İlçeye Uzaklığı: 15 m Rakım: 1345 m Sağlık Evi Var / Faal Değil Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Var Su Şebekesi Var Kanalizasyon Yok SEYİTUŞAGI KABİLELERİ RIŞVAN AŞİRETİNİN KOLARIDIR Seyituşagının tüm kabileleri RIŞVAN AŞİRETİNİN kollarıdır ![]() RIŞVAN AŞİRETİ Orta Asyada Afganistan ile BELUCÜSTAN arasındaki bölgede yaşıyorlarmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rışvan Aşireti Osmanlıda Tanzimat İlanında sonra Sultan ABDÜL HAMİT ile AZİZ döneminde HAMİDİYE ALAYLARI komutanlıgı oluştularak NİZAMİ ASKERLİGE geçmişlerdir ![]() ![]() ![]() 1-Çelikan 2-Taşikan 3-Alikan 4-Mamsur 5-Mamurek 6-Mestikan 7-Mırıken 8-Zırıken 9-Parçiken 10-Narmıken 11-Güliken 12-Balyan 13-Daduken 14-Atma 15-Hıdırsol 16-Dirican 17-Recep 18-Moliken 19-Aluşlar 20-Canbekler 21-Kıran(poskıran) 22-Kürne 23-Kürecik 24-Kureyşanlar 25-Karer aşireti 26-Romiyan(rummi-urumi-romi) 27-Bulam RIŞVAN AŞİRETİ Orta Asyada Afganistan ile BELUCÜSTAN arasındaki bölgede yaşarken beş kardeş kabilelerin adları bunlardır: 1-Peştular ( AFGANİSTANDA ) kırmonci konuşuyorlar ![]() ![]() 3-Kirmanşahlar ( İran ile Pakistan arasında ) kırmonci konuşuyorlar ![]() 4-Rışvanlar ( Anadoluya Getirilen kabile ) kırmonci konuşuyorlar ![]() 5-Zazalar ( Zazalar kendilerini ARİSTOKRAT ( asil ) gördükleri için Kırmonci dğilde zazaca konuşmuşlar ![]() ![]() ![]() ![]() OGUZHAN Hindularla savaşırken zor duruma düşüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak :Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|