|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
büyük, hangileri, hayatınızdaki, parçaları, taş |
![]() |
Hayatınızdaki Büyük Taş Parçaları Hangileri |
![]() |
![]() |
#1 |
sudamlası38
|
![]() Hayatınızdaki Büyük Taş Parçaları Hangileri![]() düzenleniyor ![]() öğretmen,çoğu hızlı mesleklerde çalışan ögrencilerine: - "Hadi, küçük bir sınav yapalım" demiş ![]() Masanın üzerine kocaman bir kavanoz koymuş ![]() parçaları çıkarmış, dikkatle üst üste koyarak kavanozun içine yerleştirmiş ![]() Kavanozda taş parçaları için yer kalmayınca sormus: - "Kavanoz doldu mu?" Sınıftaki herkes, - "Evet, doldu" yanıtını vermiş ![]() - "Demek doldu ha" demiş hoca ![]() Hemen eğilip bir kova küçük çakil taşı çıkartmış, kavanozun tepesine dökmüş, kavanozu eline alıp sallamış, küçük parçalar büyük taşların sağına soluna yerleşmişler ![]() ![]() ![]() Yeniden sormus ögrencilerine: - "Kavanoz doldu mu?" İşin sanıldığı kadar basit olmadığını sezmiş olan ögrenciler, - "Hayır,tam da dolmuş sayılmaz" demişler ![]() - "Aferin" demiş zaman kullanım hocası ![]() kova dolusu kum çıkartmiş ![]() bölgeler tümüyle doluncaya kadar dökmüş ![]() Ve sormus yeniden: - "Kavanoz doldu mu?" - "Hayır dolmadı!" diye bağırmış ögrenciler ![]() - "Aferin" demis hoca ![]() Bir sürahi su çıkarıp kavanozun içine dökmeye baslamış ![]() - "Bu gördüklerinizden nasıl bir ders çıkarttınız?" atılgan bir ögrenci hemen fırlamış: - "Şu dersi çıkarttık ![]() olsun,her zaman yeni işler için zaman bulabilirsiniz ![]() - "Hayır" demiş ögretmen ![]() Eğer büyük taş parçalarını baştan kavanoza koymazsanız daha sonra asla koyamazsınız ![]() Ve tabii, herkesin kendi kendisine sorması gereken soruyu sormuş: - "Hayatınızdaki büyük taş parçaları hangileri? Onları ilk iş olarak kavanoza koyuyor musunuz? Yoksa kavanozu kumlarla ve suyla doldurup büyük parçaları dışarda mı bırakıyorsunuz?" Ya siz? Kaya parçalarına öncelik veriyor musunuz? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Hayatınızdaki Büyük Taş Parçaları Hangileri |
![]() |
![]() |
#2 |
kezban
|
![]() Cevap : Hayatınızdaki Büyük Taş Parçaları Hangileribu hikayeyi oks ye hazırlıkta,lise 1 de,lise 1 i ikinci kez okudugumda,lise 2 de dinlemiştim:D gerçekten hoş bir hikaye ![]()
![]() |
|