Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Doğu Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
borluk, kars, köyü, merkez

Borluk Köyü Merkez Kars

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Borluk Köyü Merkez Kars

Borluk Köyü Merkez - Borluk Köyü Hakkında - Borluk Köyü Tanıtımı -Borluk Köyü Resimleri

Kars

Bilgiler

Nüfus 303 (2000)

Koordinatlar

Posta Kodu 36

Alan Kodu 0474

Yönetim

Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi

İl Kars

Web Sitesi

Borluk, Kars ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür Tüm Kars´ta tv yayını sağlayan Kars Televizyon Kulesi, bu köye ait Borluk Tepesi´nde kuruludur

İlçe: MERKEZ - İl: KARS

Köy Muhtarı: Bilgi Yok

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Demografik Bilgiler:Bilgi Yok

Nüfusu:

2000/303

1997/301

İle Uzaklığı:

18 km

İlçeye Uzaklığı:

18 km

Rakım:

m

Tarihçe

Eski bir Ermeni köyü olduğu rivayet edilirHatta köyün Tekneli Köyüne giden yolunda eski bir kilise vardır;ayrıca kale mevkinde bizanslardan kalma bir kale bulunmakıktadır kalenın etrafında birçok sayıda tandır bulunmaktadır Çok sayıda eski mezarlıklar bulunmamaktadır Borluk üzüm bağı anlamına gelmektedir Eskiden bu topraklarda bağcılık yapıldığı rivayet edilir ama şuan köyde değil bağ, arpa ve buğdaydan başka bir bitki bulamazsınızyazan şahan elkılıç

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Köyün Yemekleri: içinde mantıya(xengel)bungur plavı(savar) haşıl Ayrıca borluk suyu çok meşhurdur ve kars merkezede verilmemktedir Köyün Gelenekleri:Köyün düğünleri genelikle köyün büyük hanlarında yapılır bunlar genellikle böyle devam etmiş nesiller boyu

Coğrafya

Kars il merkezine 18 km uzaklıktadır

İklim

Köyün iklimi, Karasal iklimi etki alanı içerisindedirKars'ın en soğuk yerleşim yerlerinden biridir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2008

2000 303

1997 301

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır faaldir 6-8 sınıf öğrencileri taşımalı eğitim sisteminden yararlanarak 7 km uzaklıktaki Ölçülü Köyü´nde eğitim görmektedirler Köyün içme suyu şebekesivardır ama kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ama ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yolun 15 kmsi asfalt 3 kmsi stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com