Borluk Köyü Merkez Kars |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Borluk Köyü Merkez KarsBorluk Köyü Merkez - Borluk Köyü Hakkında - Borluk Köyü Tanıtımı -Borluk Köyü Resimleri Kars Bilgiler Nüfus 303 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 36 Alan Kodu 0474 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Kars Web Sitesi Borluk, Kars ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür Tüm Kars´ta tv yayını sağlayan Kars Televizyon Kulesi, bu köye ait Borluk Tepesi´nde kuruludur İlçe: MERKEZ - İl: KARS Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri: Demografik Bilgiler:Bilgi Yok Nüfusu: 2000/303 1997/301 İle Uzaklığı: 18 km İlçeye Uzaklığı: 18 km Rakım: m Tarihçe Eski bir Ermeni köyü olduğu rivayet edilirHatta köyün Tekneli Köyüne giden yolunda eski bir kilise vardır;ayrıca kale mevkinde bizanslardan kalma bir kale bulunmakıktadır kalenın etrafında birçok sayıda tandır bulunmaktadır Çok sayıda eski mezarlıklar bulunmamaktadır Borluk üzüm bağı anlamına gelmektedir Eskiden bu topraklarda bağcılık yapıldığı rivayet edilir ama şuan köyde değil bağ, arpa ve buğdaydan başka bir bitki bulamazsınızyazan şahan elkılıç Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Köyün Yemekleri: içinde mantıya(xengel)bungur plavı(savar) haşıl Ayrıca borluk suyu çok meşhurdur ve kars merkezede verilmemktedir Köyün Gelenekleri:Köyün düğünleri genelikle köyün büyük hanlarında yapılır bunlar genellikle böyle devam etmiş nesiller boyu Coğrafya Kars il merkezine 18 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karasal iklimi etki alanı içerisindedirKars'ın en soğuk yerleşim yerlerinden biridir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2008 2000 303 1997 301 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır faaldir 6-8 sınıf öğrencileri taşımalı eğitim sisteminden yararlanarak 7 km uzaklıktaki Ölçülü Köyü´nde eğitim görmektedirler Köyün içme suyu şebekesivardır ama kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ama ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yolun 15 kmsi asfalt 3 kmsi stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|