![]() |
Korkutköy Köyü Hakkında Bilgi Pazaryolu Erzurum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korkutköy Köyü Hakkında Bilgi Pazaryolu ErzurumErzurum İli Köyleri - Korkutköy Köyü Pazaryolu - Korkutköy Köyü Hakkında Bilgiler - Korkutköy Köyü Resimleri Erzurum Bilgiler Nüfus 45 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 25930 Alan Kodu 0442 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Erzurum İlçe Pazaryolu Korkutköy, Erzurum ilinin Pazaryolu ilçesine bağlı bir köydür ![]() KORKUTUN HİKAYESİ ( KURULUŞTAN GÜNÜMÜZE) Uzun seneler önce, Bayburt'un Malasa köyünden soy ismi Korkut olan bir aile aralarında karar alarak, yaşamlarını daha güzel ve bereketli bir yerde devam ettirmek üzere yola çıkarlar ve Korkut köyünün şimdi bulunduğu yere gelirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Köy büyükleri Sadece raslantı mı ? yoksa gerçekliği var mı ? bilemiyorum ![]() Dede Korkut'un türbesi ve mezarı da Bayburt'ta, Masat köyündedir ![]() ![]() ![]() Korkut soyu hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler, Bayburt'un Malasa ve Masat köyünü ve Dede Korkut'u okusunlar ![]() ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() Coğrafya Erzurum iline 162 km, Pazaryolu ilçesine 40 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 45 1997 63 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|