![]() |
Koyunören Köyü Hakkında Bilgi Narman Erzurum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Koyunören Köyü Hakkında Bilgi Narman ErzurumErzurum İli Köyleri - Koyunören Köyü Narman - Koyunören Köyü Hakkında Bilgiler - Koyunören Köyü Resimleri Erzurum Bilgiler Nüfus 718 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 25530 Alan Kodu 0442 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Erzurum İlçe Narman Koyunören, Erzurum ilinin Narman ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Koyunören köyü moğol istilasında göç eden türkmenlerin İlk uğrak yeri oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Koyunören köyü misafir perverliğiyle narmanda ün yapmış bir köydür ![]() ![]() köyde bugüne kadar hiçbir ayrılık almamuıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() her zaman gençler ihtiyarlara saygı ve hürmet gösterir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya [değiştir] Erzurum iline 115 km, Narman ilçesine 19 km uzaklıktadır ![]() ![]() ![]() ![]() İklim [değiştir] Koyunörenköyü iklim bakımında karasal iklime sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaz aylarında alpin çayırların en verimlileri bu köyde bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Köyde fazla ağaç bulunmamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyde çok büyük bir orman bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nüfus [değiştir] nufus bakımından çok kalabalıktı ama 1983 depremi ile azalma oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Narman Kazası Koyunören Köyü Otuz ekim Pazar bir deprem oldu Köyün içi birden doz duman oldu Her ne oldu ise Mevla dan oldu Erzurum depremi unutmam seni Taşlar yuvalanmış, yollar kapanmış Direkler kırılmış teller hep kopmuş İlçeye telefon hatları kesilmiş Narman kazasının Koyun Ören köyü Altı saat sonra haber verdiler Çavuş asker yüzbaşılar geldiler Yaralı ölüler tet tek saydılar Narman kazasının Koyun Ören köyü TRT yas tuttu, paşa ağladı Bu bir acı zülüm bizi dağladı Nişanlı yavrular kara bağladı Narman kazasının Koyun Ören köyü Askerlere uğramasın tek nazar Basın gazeteler durmadan yazar Yaktı yıktı köyü hep oldu mezar Narman kazasının Koyun Ören köyü Yollar sokaklar hep akıyor kan Yıkılmış evler hep olmuş veran Öyle evler varkı vermiş dokuz can Narman kazasının Koyun Ören köyü Anasız babasız kalan bebeler Oğluna kızına ağlar ebeler Durmadan başına vuran babalar Narman kazasının Koyun Ören köyü Derki Sırrı Arpaç neylesin bizler Gittim gördüm köyü yüreğim sızlar Ağlayan gelinler nişanlı kızlar Narman kazasının Koyun Ören köyü Kendisine çok çok teşekkür ediyoruz köy adına FIRAT AKSU Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 718 1997 682 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|