|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, çukuryayla, erzurum, hakkında, köyü, tekman |
![]() |
Çukuryayla Köyü Hakkında Bilgi Tekman Erzurum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çukuryayla Köyü Hakkında Bilgi Tekman Erzurumçukuryayla köyü bilgileri - çukuryayla köyü resimleri - çukuryayla köyü tanıtım Çukuryayla, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün bilinen adı Bastok'tur ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün sınırları içerisinde geçen derede (tavşan deresi) dünyada ender rastlanan ve bir sürü hastalığa -alternatif tıpta - ilaç olarak bilinen kırmızı benekli alabalık türü canlılar bu buz gibi sularda yaşamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Coğrafik yer bakımından dağınık olan bir yere kurulmuş olan köyde, fay hattı kırıntıları geçmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Karasal iklimin hakim olduğu bölgede bulunan köyde 6 ay kış karlı ve sert geçmektedir ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 1356 2000 780 1997 828 Ekonomi Köyün ekonomisi genel olarak hayvancılığa dayanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Altyapı bilgileri Köyde 8 yıllık ilköğretim okulu 5 derslik ve 10 öğretmenle ikili öğretim yaparak eğitim vermektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kaynak-vikipedi özgür ansiklopedi yerel ![]() Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|