![]() |
Erzurum Şiirleri - Erzurum İle İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Şiirleri - Erzurum İle İlgili ŞiirlerErzurum şiir Erzurumla ilgili şiirler, Erzurum hakkında şiir Erzurum Gülüm ![]() Düşenin dostu olmaz diyorlar Vallahi yalan inanma gülüm Bu şehirde yüzlerce insan düşüyor Her düşen bedene el uzanıyor Burası nere mi! Erzurum gülüm Dışarda yürürken çok üşüyorsun Bir dosta rastlayınca ısınıyorsun Yüreğindeki sevgiyi hissediyorsun Burası nere mi! Erzurum gülüm Yazı serin kışı ağır geçiyor Baharın yüzünü çok az görüyor Bu şehirde sıcak insanlar yaşıyor Burası nere mi! Erzurum gülüm Dim dik ayakta durur asla yıkılmaz Yalanla dolanla hiç işi olmaz Yardımı Allah'tan ister kula yalvarmaz Burası nere mi! Erzurum gülüm Azla yetinir isyan etmez şükreder Semaya açılır nasırlı eller Misafirperverdir bütün yürekler Burası nere mi! Erzurum gülüm ![]() Zernişan Aydoğan Ab-ı Hayat Erzurum Hani diyorum ya toprağım İşte alnımda duruyor izi, İnsan onsuz olamaz diyorum ya Ayrılıkta vurur ya, Ta şurama bir sızı İşte o sızıdır ERZURUM Mevlam korusun onu ve bizi İşte canlar, Vatanımda vatanım Canımda canım Benim adamlık yanım Güzel şehrim,balım ERZURUM Rabbim yükseğe koymuş onu Görünmezmiş başı ve sonu Dadaşlık derin bir mevzuu Haktır,hakikattir yolu Ne verirsen alırsın Bire beş bire on Sen görmezsin,göremezsin Ulvidir,ilimdir o Kaynayan yürek Söyleyen dilimdir o Gah şair Gah alimdir o Özel şehrim,kanım ERZURUM Beyazını yüreğinden almış Yüceliği Palan'a kalmış Yağan her tanede düşünür Nice sevdalara dalarmış Susarsın,susanırsın Konuşamaz,kurursun ya Kavuşursan dilin açılır Kana kana içersin ya Ab-ı hayattır ERZURUM Hani diyorum ya toprağım İşte alnımda duruyor izi, İnsan onsuz olamaz diyorum ya Ayrılıkta vurur ya, Ta şurama bir sızı İşte o sızıdır ERZURUM Mevlam korusun onu ve bizi Sana olmaz hiç bir kusurum Sensin neşem,sensin huzurum Sana,sana ben kurban olurum Vatanım, Toprağım, Canım ![]() ![]() ![]() Selim Adım ![]() Ah Erzurum Yaylaların şahı mı geldin, Ak göğsünde ne bu al kan, Erzurum? Acı çığlıklarla bağrımı deldin, Kaderine yandı bu can, Erzurum! Abdürrahman Gazi durağı yaylam, Ezelden kahraman yatağı yaylam, Şerafli tarihler otağı yaylam, Alın yazın şeref ve şan, Erzurum ![]() Havada, suyunda bir başka hal var, Canlara can katar sendeki bahar ![]() Zorlu dedelerim koynunda yatar, Tatlı canım sana kurban Erzurum! ![]() ![]() ![]() Gece vakti duyuldu da feryadın, Tortum gibi çağladı kalbe yadın: Dualarla göğe yükseldi adın, Yandım sana, yandım candan, Erzurum! ![]() ![]() ![]() Nedir bir yürekten ürpermelerin ? Bu iç çekişlerin ne, derin derin? ![]() ![]() Neden çırpıntısı tutmuş bu yerin? Neden böyle korkunç bu an, Erzurum? Allı gelin duvağına düşürmüş, Körpe kuzu yolunu mu şaşırmış? ![]() ![]() ![]() Kederi, kayguyu baştan aşırmış, Baştan başa olmuş hicran, Erzurum, Kanamamış rüyalara genç kızlar, Ana bağrı sızım sızım sızılar… Dadaşıma kefen oldu bu yıl kar… Ah, güzel Erzurum! Vatan Erzurum! ![]() ![]() ![]() Halide Nusret Zorlutuna Ben Erzurumluyum Hayatta kaygısız yaşarım senim Süt rengi ovalar yaylalar benim İlham verir bana palandökenim Ben Erzurumluyum Erzurumluyum Baba yadigârı posu belimde Altımda yağız at cirit elimde Serhat türküleri coşar dilimde Ben Erzurumluyum Erzurumluyum Yiğitlik dendi mi yücelir başım Erzurum dendi mi diner gözyaşım Ey sağdıcım kirvem yiğit dadaşım Ben Erzurumluyum Erzurumluyum Ceddim tarihleşmiş Oğuz soyunda Çok kılıç salladık sinir boyunda Dökülmüş kanımız var tuna suyunda Ben Erzurumluyum Erzurumluyum Çavgin sular gibi akarım duru Marifetnameden aldım desturu İmanın ihlâsın gönlümde nuru Ben Erzurumluyum Erzurumluyum Canim Nef’i söyler içim gümrahtır Dilim Sümmani’dir sözüm Emrah’tır Yolum haktir özüm fena fillahtır Ben Erzurumluyum Erzurumluyum Aldım ilhamımı ulu tekbirden Mana dolusunu içmişim pirden Sevkim coşar gelir Çat’tan İspir’den Ben Erzurumluyum Erzurumluyum Gezde Senkaya’yim gözde Dumlu’yum O ki Pasinler’de şifalı suyum Hınıs, Tekman, Narmanlı, Tortumluyum Ben Erzurumluyum Erzurumluyum Zernişan Aydoğan |
![]() |
![]() |
![]() |
Erzurum Şiirleri - Erzurum İle İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Şiirleri - Erzurum İle İlgili ŞiirlerCanım Erzurum ![]() Ele göresmişem, burnumda tütir ![]() Herifi garısi canım Erzurum ![]() Ne olur beni de oraya götür, Geride bırahdım malım Erzurum ![]() Havasi suyuni nasi ariram, Zehiri zukkumi balım Erzurum ![]() İnan tutacağım heçbir dalım yoh, Sen benim son dalım, dalım Erzurum ![]() Kışın, uzun, soyuğun tipin varmış, Ben onların hepsine gurban olim ![]() Caddelerin sohahların bol garmış, Kendimi bağrına salim Erzurum ![]() Dağlaran bahanda huzurlar verir En böyük sevgilim yarim Erzurum ![]() Sene gelen bütün kemlikler erir, Gel seni bağrıma sarim Erzurum ![]() Pınarların bol bol soyuh su verir, Cennet çeşmem, akpungarım Erzurum ![]() Yaz gelende dağlardan garın erir, Yohların var eder, varım Erzurum ![]() Tarih gohar olan toprağın daşın, Top dağı'ndan gez'e varim Erzurum ![]() Saymah bitirir mi daha nelerin, Sen benim her şeyim varım Erzurum Zinnur Tiryaki Aklıma Erzurum gelir Kar deyince aklıma Erzurum Erzurum deyince aklıma Dadaş Dadaş deyince akllıma Mertlik Mertlik deyince aklıma Halkım gelir Zernişan Aydoğan Dadaşın Türküsü Bir türkü söyle bana, Şu dadaş ellerinden ![]() Dadaş misali sert Dadaş misali mert olsun ![]() Çınlasın kulaklarda, Yüz değil bin yıl sonra Öyle yürekten söyle ki, Duymayan namert olsun… Bir türkü söyle bana, Şu karlı dağların doruğunda, Kırmızı gülün demet demet olduğu Yayla yolunda… Dinlesin Palan seni, Coşsun Aras sesinle, Erisin buz tutan yürekler, Senin “Mükerrem” nefesinle ![]() Halen daha göç göç olur yollar, Huma kuşu yine uçar başımda ![]() Ve halen daha ayakları yan basar Sarhoşluk var dadaşımda ![]() Güzeller bezenmiş toya giderler, Öyle bir güzellik ki akan su durur, Dadaşımın yüzünde keskin hançerler, Yiğitlik mührünü tarihe vurur ![]() Timur Aydın |
![]() |
![]() |
|