![]() |
Uzunkavak Köyü Hakkında Bilgi Tortum Erzurum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uzunkavak Köyü Hakkında Bilgi Tortum ErzurumUzunkavak Köyü Tortum resimleri - Uzunkavak Köyü Tortum hakkinda bilgiler Uzunkavak, Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün tarihi Akkoyunlular'a dayanmaktadır, çünkü o dönemin kalıntıları bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Gelenekler: Genel itibariyle karadeniz kültürü hakim olup, asker uğurlamaları yapılır, kız ve erkek tarafında iki gün olmak üzere yemekli düğünler yapılır, yılbaşı akşamları gençler toplanıp tel helvası yaparlar, kahvelerde dönerler yapılır, bayramlarda yemek verilir ![]() Yemekleri: cağ kebabı, kalturun (patetes)her türlü yemeği yapılır, kuymak, mıhlama, haşıl, kavut çorbası, horis, helva, kaymak, hıh, siron, erişte, tandır ekmeği, hasuta, huslama, su böreği, ayran aşı vb ![]() Coğrafya Erzurum iline 105 km, Tortum ilçesine 60 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün doğu karadenizde olması dolayısıyla karasal ve karadeniz ikliminin etkileri sözkonusudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 658 2000 548 1997 537 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Mehmet COŞKUN 2004 - Mehmet Coşkun 1999 - Kemal Deniz 1994 - Gülbey Durak 1989 - Gülbey Durak 1984 -Sadık Polat Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|