![]() |
Çaylıca Köyü Hakkında Bilgi Tortum Eskişehir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çaylıca Köyü Hakkında Bilgi Tortum EskişehirTortum Çaylıca Köyü - Çaylıca Köyü Hakkında - Çaylıca Köyü Tanıtımı - Çaylıca Köyü Resimleri - Kormeli Köyü İlçe: TORTUM İl: ERZURUM Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 - 242 İle Uzaklığı: 92 km İlçeye Uzaklığı: 32 km Rakım: 2070 m Tarihi Kormeli adını: köye Türkler girmeden önce sahibi olan melik adındaki körmelik ten almıştır ![]() ![]() RUS HARBİ VE DEVRE DAĞI Narman cephesi biraz zayıf olduğundan düşman Devre Dağını elde ettikten sonra hemen Kargapazarı Köşk Vadisine inecek ve kolaylıkla Erzurum'u işgal edecekti ![]() ![]() şiddetli cereyan etmiş Devre Dağı denilen mahal bir çok şühedanın meşhed-i mübareği(mübarek şehitliği) olmuştur ![]() tertip eden vaktiyle bir çok zaman Erzurum'da konsulto vazifesiyle bulunan ve araziyi iyiden iyi tanıyan General "Brovaski" dir ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|