Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Doğu Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erzincan, erzincanın, kültürü, mutfak, yemekleri

Erzincan Yemekleri - Erzincanın Mutfak Kültürü

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzincan Yemekleri - Erzincanın Mutfak Kültürü



Geleneksel Erzincan Yemekleri - Erzincan Mutfağı - Erzincan Yöresel Yemekleri

Yörede geleneksel beslenme düzeni etkinliğini sürdürmektedir Beslenmenin temelini buğday ve buğday ürünleri ile hayvansal gıdalar oluşturur

Bulgur, yarma, tarhana, erişte, dövme en çok tüketilenlerdir Özellikle bulgur, çok sayıda yemek türünde kullanılır

Kışlık, besin maddeleri hazırlanmasının yöre halkının yaşamında önemli bir yeri vardır Bulgur, gendime (aşurelik buğday), tarhana, yarma, erişte kış için hazırlanan ürünlerin başlıcalarıdır

Ayrıca çeşitli sebzeler ve meyveler kurutularak, reçel yapılarak değerlendirilmektedir

Yöre mutfağı yemek türleri bakımından zengindir Bunların çoğunluğunu hamur yemekleri oluşturur Eşgili, kesme çorba (un çorbası), yaprak sarma başlıca yemek türleridir

Ayrıca su böreği ve özellikle kete ve tatlılar çokça tüketilen hamur işlerindendir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.